Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL Alba: Angajații din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanță

Publicat

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, anunță că, alături de colegii parlamentari din Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, a modificat, în ședința de astăzi, reglementările legale ce permit acordarea de tichete de vacanță, fiind introdusă prevederea prin care și angajații din sectorul privat vor putea beneficia de aceste beneficii.

”La inițiativa deputaților PNL, s-a introdus un nou aliniat prin care se prevede că și firmele private le pot acorda propriilor angajați vouchere în valoare de 1.450 de lei pe an pentru fiecare angajat, sub formă de voucher. Măsura este avantajoasă și pentru angajatori, întrucât sumele corespunzătoare vor fi deduse din impozitul pe profit, respectiv din impozitul pe venit al microîntreprinderilor.

Prin acest amendament am vrut să eliminăm discrepanțele dintre angajații din mediul privat și de cel de la stat și să asigurăm un tratament egal pentru toate categoriile de angajați. Totodată, prin obligativitatea utilizării acestor vouchere doar pe teritoriul României, se dă un imbold dezvoltării industriei de turism, care va genera noi venituri la bugetul de stat, ajutând astfel la dezvoltarea României.

Modificările aduse legii urmează să meargă mai departe spre aprobare în plenul Camerei Deputaților și apoi să devină aplicabile odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. Vom avea grijă ca acest traseu legislativ să se desfășoare cât mai repede, astfel ca modificările să intre în vigoare de la începutul anului viitor și astfel să se elimine inechitatea dintre angajații din sistemul public și cei din privat”, transmite Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax