Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concursurile pentru managerii de spital sunt blocate. Ministerul Sănătății: „Nu mai vrem spitale murdare în România”

Publicat

spitalul judetean alba_sectia chirurgie Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a blocat concursul pentru șefia Spitalului de Urgență Floreasca și va realiza o nouă procedură de selecție a viitorilor manageri de spitale, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului, Laurențiu Colintineanu. O altă schimbare majoră în ce privește conducerea spitalelor din România este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, părerea pacienților și raportarea reală a infecțiilor nosocomiale.

„Nu mai vrem spitale murdare”, a spus Colintineanu într-o conferință de presă.

El a spus că noile modificări la contractele de management vor fi făcute „în câteva săptămâni”. „Decizia ministrului e că nici un concurs pentru manageri nu va avea loc până nu se vor face modificările la procedura de selecție”, a mai spus Laurențiu Colintineanu.

Citeşte şi STUDIU: Românii nu mai au încredere în spitalele de stat. Consideră că sunt măcinate de corupție și mită

Întrebat dacă noile contracte de management pot fi impuse și managerilor care sunt în funcție acum, în urma câștigării unor concursuri în trecut, Laurentiu Colintineanu a spus „există o posibilitate de a semna noul contract, nu e neaparat obligatoriu, dar căutăm soluția să aplicăm contractul pentru toți managerii în funcție”.

Reamintim că managerii de mari spitale sunt unele dintre cei mai puternice și influente personaje din sistemul medical. Ei gestionează bugete uriașe, au deseori susținere politică, dețin și funcții universitare.

sursa: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax