Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Conflicte soluţionate cu ajutorul jandarmilor, în week-end

Publicat

Jandarmii au fost nevoiţi să intervină, sâmbătă, pentru aplanarea mai multor conflicte izbucnite în Alba Iulia. În urma unui apel la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în Piaţa Naţiunii din municipiul Alba Iulia, deoarece o persoană refuza să părăsească incinta unui local, la cererea îndreptăţită a personalului administrativ.

Aflat în vădită stare de ebrietate, V.T. (36 de ani), domiciliat în Cetatea de Baltă, nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice, fapt care a determinat nemulţumirea acestuia. Deşi i-a fost adus la cunoştinţă că servirea cu alcool a consumatorilor aflaţi deja în stare de ebrietate este pedepsită de legislaţia în vigoare, bărbatul a insistat ca, în cazul său, să de facă o “ derogare de la lege” şi precizat că nu va ieşi din local până cererea nu-i va fi satisfăcută. Jandarmii sosiţi la faţa locului au acţionat pentru calmarea clientului, i-au explicat consecinţele faptei sale şi l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei.

Tot sâmbătă, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui scandal la care participau două persoane. Incidentul se derula pe Bulevardul Transilvaniei, la ora 15.00, timp în care această arteră era intens circulată. Din verificările efectuate la faţa locului, jandarmii au constatat că între doi concubini, Bianca Z. (22 de ani), din Teiuş şi J.B. (20 de ani), domiciliat în Tăuţ, izbucnise o altercaţie verbală la care fuseseră nevoiţi să asiste ceilalţi trecători. Intervenţia oportună a jandarmilor prevenit escaladarea spre violenţă, a pus capăt conflictului, iar, pentru provocare de scandal într-un loc public, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 400 de lei.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba reaminteşte cetăţenilor cum vor fi sancţionate faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, respectiv a ordinii şi liniştii publice:

– refuzul consumatorului de a părăsi un local public în care se consumă băuturi alcoolice, după ora de închidere sau la cererea îndreptăţită a unui salariat al localului(amendă de la 100 lei la 500 lei);
– servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor (amendă de la 100 lei la 500 lei). În cazul repetării contravenţiei, se dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. Suspendarea se dispune de către organul care a eliberat autorizaţia, la propunerea organului constatator, căruia i se comunică în scris măsura luată, în termen de 5 zile de la data sesizării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax