Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali PSD Alba Iulia: “Mircea Hava încalcă Legea finanțelor publice locale – partea a 2-a”

Publicat

Consilierii locali PSD aduc din nou în discuţie problema bugetului local al municipiului Alba Iulia. Susţin că nu a fost publicat încă pentru consultare publică şi că nu vor gira „un buget ascuns de albaiulieni, ținut la sertar”.

Reamintim că situaţia a mai fost sesizată săptămâna trecută, tot de consilieri locali PSD, alături de cei de la ALDE. Atunci, reprezentanţii Primăriei au explicat că „proiectul provizoriu a fost afișat la sediul instutuției în data de 17 ianuarie şi că propunerea de buget se afişează la sediul instituţiei în 15 zile de la publicarea legii bugetului, lucru petrecut în 3 ianuarie”, dar şi că, potrivit legii, erau aşteptate sumele alocate de la Consiliul Judeţean.

Citeşte şi Primăria Alba Iulia răspunde acuzațiilor PSD și ALDE: „Unii sunt obişnuiţi să cânte ca lăutarii, după ureche”

Citeşte şi Consilierii locali ai PSD-ALDE: Mircea Hava încalcă legea finanţelor publice. Nu a publicat bugetul pe 2018

Vineri, consilierii municipali PSD au revenit cu încă un comunicat de presă, în care precizează următoarele:

„În data de 22.01.2018, Primăria municipiului Alba Iulia trebuia să publice pe site-ul propriu proiectul de buget pe 2018 și anexele, conform Legii nr. 273/2006. Nici acest lucru nu s-a întâmplat! Bugetul local se publică în termen de maximum două zile lucrătoare de la supunerea spre consultare publică. Mircea Hava, prin falsul purtător de cuvânt al Primăriei, susține că proiectul de buget local a fost publicat pe 17 ianuarie. Astăzi suntem în 23 ianuarie și au trecut mai mult de două zile.

Mircea Hava nu mai are nicio frică de lege și sfidează după bunul plac.

Articolul 76.1 din Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale prevede: <Proceduri de publicitate a bugetelor unităților/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale

(1) Ordonatorii principali de credite ai instituțiilor publice locale au obligația publicării pe paginile de internet ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale a următoarelor documente și informații:

a) proiectele bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2) supuse consultării publice, inclusiv anexele acestora, în maximum două zile lucrătoare de la supunerea spre consultare publică;>

Deși se laudă zilnic cu <smart city> și cu <cel mai performant oraș din România>, primarul Mircea Gheorghe Hava nu e în stare să publice proiectul de buget pe site-ul primăriei conform legii.

Reamintim albaiulienilor că nici presa locală nu a primit proiectul de buget de la Primărie, devenită un fel de stat în stat în Alba Iulia și România.

Nepublicarea pe site-ul Primăriei a proiectului de buget local + anexe, în maximum 2 zile de la punerea în consultare publică, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2500 lei conform art. 78, alin. (1), lit. b) și alin. 2) din Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat reamintesc încă o dată că nu se vor asocia acestui sistem fraudulos de adoptare a bugetului local pe anul 2018 și nu îl vor vota. Nu putem gira un buget ascuns de albaiulieni, ținut la sertar, poate și ilegal pe conținut, doar pentru că dictatorul suprem de Alba Iulia își dorește să ne bage pumnu-n gură. Noi suntem oameni liberi, am fost votați de albaiulieni să-i reprezentăm și nu vom ceda atacurilor mârșave și ilegale făcute de Hava.

Îi solicităm încă o dată domnului prefect Dănuț-Emil Hălălai să nu se lase intimidat de presiunile făcute de Mircea Hava și să atace bugetul local pe 2018 la instanța de contencios administrativ. Acest buget trebuie anulat pentru că este nelegal, nefiind îndeplinite condițiile extrinseci de validitate pentru adoptarea lui. Cu alte cuvinte, bugetul local este nelegal deoarece nu s-au respectat procedurile de consultare publică, publicitate și opozabilitate prevăzute de Legea nr. 273/2006”, se arată în comunicatul semnat „consilierii locali ai Partidului Social Democrat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax