Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Construirea unei noi creșe la Alba Iulia, în cartierul Orhideelor, propusă pentru finanțare prin PNRR. Valoarea investiției

Publicat

Proiectul pentru construirea unei noi creșe în municipiul Alba Iulia, în cartierul Orhideelor, va fi depus pentru finanțare prin PNRR. Este vorba despre locația ce va asigura 90 de locuri pentru copiii cu vârsta între 1 și 3 ani.

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru finanțare prin PNRR, cu valoarea de 27.824.188,8 (inclusiv TVA). Municipiul va asigura cofinanțarea pentru cheltuielile neeligibile. Proiectul a fost propus pentru aprobare în ședința Consiliului Local din 26 mai.

Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684.

Clădire pe trei niveluri

Clădirea principală se va întinde pe o suprafață desfășurată de 1.835 de metri pătrați. Va avea funcțiuni prin care se creează 90 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani, dispuși în 6 grupe (două de 1-2 ani și patru de 2-3 ani).

Imobilul va avea regimul de înălțime D+P+E, cu formă dreptunghiulară (50,5 x 21,5 m) și acces pe latura de est pentru copii și părinți, pe la demisol pentru personalul didactic, prin intermediul unei curți englezești, pentru personalul auxiliar la parter.

La demisol sunt prevăzute preponderant spațiile pentru personalul didactic și spațiile tehnice. La parter vor fi spații pentru 4 grupe de copii, camere auxiliare, zona de alimentație și spațiul comun de joacă.

La etaj vor fi spațiile pentru două grupe de copii și o sală multifuncțională de joacă.

Amenajări interioare și exterioare

La exterior, clădirea va fi prevăzută cu fațadă ventilată cu panouri de fibrocement diverse culori. Tâmplăria va fi din aluminiu, prevăzută cu geam tripan.

Evacuarea din clădire se va face pe de-o parte prin intermediul ușilor de acces, prevăzute cu mâner antipanică și cu braț hidraulic și cu deschidere spre exterior și pe de altă parte prin intermediul închiderilor prevăzute pentru curțile de lumină aferente grupelor de copii.

Compartimentările interioare vor fi realizate din zidărie cărămidă 25 cm precum și pereți din gips carton, pe structură profil CW75, dublu placați pe ambele părți și cu finisaje variable dupa caz în funcție de zona studiată.

Pentru zonele de grupe, dar si pentru sălile multifuncționale, va fi acordată o atenție deosebită tapeturilor/desenelor autocolante pentru pereți care vor fi sugestive și vor interpeta diferite forme, stilizate pentru o atmosferă urbană, cuprinsă de volumele unor clădiri și oameni. Acestea vor fi monocrome, aplicate direct pe perete, în conformitate cu imaginile propuse.

Tavanul încăperilor va fi tratat în mod distinct, cu gips carton simplu si gips carton fonoabsorbant care contribuie la menținerea unui nivel de zgomot redus în cadrul spațiilor frecventate de copii. Astfel, prin diminuarea zgomotului se crează un confort acustic optim, mai ales în grupele de copii unde unii dintre ei au tendința de a se manifesta vocal spontan.

Situația actuală a proiectului

În prezent, pentru acest proiect, sunt întocmite studiul de fezabilitate, documentația de autorizare lucrări și proiectul tehnic. De asemenea, este obținută autorizația de construire.

După aprobarea în Consiliul local a indicatorilor tehnico-economici actualizați, Primăria va contracta lucrările.

Alte creșe propuse pentru construire la Alba Iulia

În prezent, în Alba Iulia sunt trei creșe – două în cartierul Ampoi, cu capacități de 50, respectiv 60 de locuri, și una în zona Cetate (str. Alexandru cel Bun 13), cu 55 de locuri. În ultimii ani au fost numeroase cereri pentru includerea copiilor la creșă respinse, din cauza lipsei locurilor libere.

Primăria mai are în derulare două proiecte de construire creșe: unul prin CNI, pe strada Gheorghe Șincai, cu capacitate de 110 locuri și altul în Partoș (str. Liliacului nr. 8, prin schimbarea destinației clădirii Școlii Generale nr. 4), cu 45 de locuri.

Primul este inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Construire creșe noi” (faza licitație pentru proiectare și execuție), iar pentru al doilea este în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuția lucrărilor de intervenție.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax