Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fosta școală din cartierul albaiulian Partoș, transformată de Primărie în creșă. Cum va arăta clădirea

Publicat

Fosta Școală Generală nr. 4 din cartierul albaiulian Partoș urmează să fie extinsă, reabilitată și transformată într-o creșă modernă. Aceasta va avea o capacitate de 30 de copii (două grupe). Investiția este estimată la peste 2,4 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 28 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru schimbarea destinației Școlii generale nr. 4 în creșă, extinderea pe verticală și orizontală, realizare împrejmuirii și amenajări exterioare – faza DTAC+DTOE+PT+DE+CS, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări.

Valoarea totală estimată este de 2.479.344,48 de lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului tehnic, prezentul proiect își propune să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învățământul și anume insuficientă unităților de învățământ dotate la standarde moderne care să asigure accesul la un proces educațional de calitate.

Extinderea pe verticală și orizontală, realizare împrejumire și amenajări exterioare și a imobilului situat pe strada Liliacului, nr. 8, din cartierul albaiulian Paroș este necesară pentru mărirea capacității a unităților de învățământ și îmbunătăţirea condiţiilor normale de desfăşurare a activităţiilor.

Se doreste reabilitarea, reamenajarea și extinderea în plan și pe verticală, prin etajare a clădirii, în vederea schimbării destinației. Pentru aceasta sunt necesare în principal următoarele intervenții:

  • deschiderea de noi goluri de ușă sau fereastră în pereții existenți;
  • închiderea prin înzidire a unor goluri de ușă sau fereastră;
  • realizarea unei scări din beton armat pentru accesul la etaj;
  • realizarea unui perete exterior nou în axa G, pentru închiderea casei de scară pentru accesul la etaj;
  • înlocuirea actualului planșeu din lemn (peste parter) cu un planșeu din beton armat;
  • realizarea unui etaj parțial, cu pereți structurali din zidărie confinată;

Se propune de asemenea extinderea și etajarea construcției existente, pentru a acomoda spațiile cerute prin normativele în vigoare, dedicate spațiilor pentru creșe, prin schimbarea de destinație.

  • La nivelul subsolului se vor amenaja cele două pivnițe ca și spații pentru depozitare
  • La nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încat să poată adăposti două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare propri, spații de legatură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și un oficiu alimentar.
  • Extinderea pe orizontală în cazul parterului adăpostește sala pentru mese/multifuncțională, un hol cu scara de acces la etaj și o terasa exterioară acoperită.
  • Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.

Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.

Pe fațadă se va monta termosistem – vată bazaltică cu grosime de 10 cm, planșeul superior se va termoizola cu vată minerală de 25 cm, geamurile se vor înlocui cu geamuri termopan cu tâmplarie din PVC iar soclul se va termoizola cu polistiren extrudat.

Se va avea în vedere reducerea consumului de energie convențională, prin utilizarea echipamentelor de producere a energiei din surse regenerabile și anume pompe de căldură pentru încălzirea clădirii, panouri solare pentru producerea apei calde menajere, panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară pentru cosumul imobilului.

Alegerea și combinarea acestor soluții se va face astfel încât să se asigure un aport de energie din surse regenerabile de minim 30% din necesarul clădirii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax