Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, scoasă la licitație de CNI. Cât va costa

Publicat

Compania Națională de Investiții a lansat o licitație pentru construirea unei săli de educație fizică școlară în municipiul Alba Iulia, în apropierea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”. Valoarea investiției este estimată la peste 2 milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat marți, 24 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru construirea unei săli de educație fizică școlară în municipiul Alba Iulia, pe Bulevardul Ferdinand I, nr. 34.

Valoarea totală estimată pentru proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului este de 2.087.541,49 de lei, fără TVA.

Terenul pe care urmează să fie construită sala de educație fizică are o suprafață de 1.158 mp. Clădirea va avea o suprafață ocupată la sol de 388 metri pătrați, în timp ce aria desfășurată va fi de 415 metri pătrați (incluzind supanta).

Sala va fi utilizată în regim nepermanent, în general în perioada desfășurării orelor de curs. Sala poate fi utilizată de către un grup (o clasă) de 30 de elevi. În cazul în care două grupe au ore succesive de educație fizică se va întrebuința și al doilea vestiar de către clasa care urmează să înceapa ora, astfel încât nu se va intersecta cu elevii clasei care vine la vestiar după terminarea orei precedente.

Clădirea va conține un teren pentru execiții fizice, cu dimensiuni de aproximativ 9 x 18 metri. Terenul nu va putea fi divizat în terenuri mai mici și nu este destinat practicării sporturilor cu mingea și în general a sporturilor care implică alergare cu excepția exercițiilor fizice sub supravegherea unui cadru didactic.

Sala va avea două grupuri de vestiare cu grupuri sanitare și dusuri pentru elevi, divizate 50% – 50% pentru băieți și pentru fete.

Fiecare vestiar contine două încăperi de vestiar de aproximativ 15 metri pătrați, pentru situațiile în care două clase folosesc sala consecutiv.

Încăperile vestiarelor vor fi separate de încăperea pentru dușuri și de grupurile sanitare. Încăperile vestiarelor vor conține banchete continue cu șezut din lemn și structură metalică. Nu se vor monta lockere, hainele fiind agățate în cuiere dispuse deasupra fiecărui loc.

Nu există grupuri sanitare aferente salii. În timpul programului elevii vor folosi grupurile sanitare din vestiare.

Spațiul pentru profesori (grupuri sanitare, vestiar/birou) a fost dispus la supantă, în cadrul sălii, fiind astfel separat de spațiile elevilor. Biroul are perspectivă directa asupra sălii, permițând cadrelor didactice să supravegheze activitatea din sală și din birou.

Depozitul de materiale sportive este poziționat la parter, cu acces direct dinspre sală. Sunt prevăzute uși duble pentru a se putea manevra aparate sportive de dimensiuni mai mari. Pentru aducerea aparatelor în sală se va deschide și a doua foaie de ușă de la intrarea secundară sau de la windfang.

La dimensiunile prevăzute se pot depozita: mese de ping-pong pliabile, saltele (fie suprapuse, fie rulate), aparate ușoare pentru exercitii de întreținere, trambuline, capre etc.

Obiectele de dimensiuni mici vor fi depozitate în rafturi atașate de unul dintre pereți: mingi medicinale, palete, mingi de ping-pong, extensoare etc.

 

Cabinetul medical este de asemenea situat la parter, cu acces direct din sala de sport. Cabinetul va avea un lavoar și un pat de 90 x 2,10 metri, precum și dulap de medicamente, scaun și masă pentru cadrul didactic/cadrul medical.

Din motive de siguranță, centrala termică a fost amplasată la o extremitate a clădirii, practic în afara acesteia. Cu o suprafață de 12,50 metri pătrați încaperea poate adăposti centrala preconizată de 80 KW.

 

Centrala este accesibilă exclusiv din afara clădirii, din zona întrării de serviciu. Centrala este prevazută cu geam care îndeplinește conditiile minime privind suprafața de explozie.

Spații interioare

  • suprafața de joc – 170 mp
  • depozit materiale sportive – 14,50 mp
  • cabinet medical – 12,40 mp
  • culoar de distribuție – 29,40 mp
  • windfang de acces – 3,80 mp
  • scara pentru acces la supanta – 8,00 mp
  • Vestiar băieți 1 – 15,13 mp
  • Vestiar băieți 2 – 15,10 mp
  • Vestiar fete 1 – 14,70 mp
  • Vestiar fete 2 – 14,70 mp
  • Dușuri băieți – 5,60 mp
  • Dușuri fete – 5,55 mp
  • Grup sanitar băieți – 6,20 mp
  • Grup sanitar fete – 6,20 mp
  • Spălător băieți – 7,60 mp
  • Spălător fete – 7,60 mp
  • birou/vestiar profesor – 13,10 mp
  • grup sanitar profesor – 4,80 mp
  • duș profesor – 1,80 mp
  • spațiu liber supanta – 6,20 mp
  • centrala termică – 12,20 mp

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax