Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONTESTAȚII Evaluare Națională 2021: Cum se depun contestații și cum se recorectează lucrările. MODEL de cerere

Publicat

scrisoare

Elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2021 pot depune astăzi, de la ora 16.00, contestații. Lucrările pot fi însă notate cu punctaj mai mare dar și mai mic.

Contestațiile pot fi depuse fizic, la școală, sau online, pe adresa de email furnizată de școală în acest scop.

Vezi Model-cerere-contestatie-EN-2021

Contestațiile pot fi depus astăzi (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale vor fi cunoscute în 4 iulie.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Cum se recorectează lucrările

Potrivit metedologiei, fiecare lucrare contestată este reevaluată de doi profesori, care vor pune o nouă notă. Evaluarea se face „cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare.

Notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. „Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota finală reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire. Nota finală este trecută pe lucrare de către președintele comisiei, în prezența profesorilor evaluatori, și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial.

Anul acesta, la Evaluare Națională 2021 au fost 120 de medii de 10 în țară, de șapte ori mai puține față de anul trecut. În județul Alba, de exemplu, au fost doar cinci medii de 10, față de 22 anul trecut, înainte de contestații.

Vezi Cine sunt cei cinci elevi din Alba care au luat ZECE la Evaluarea Națională. Povestea din spatele unei performanțe de excepție

Alba se află pe locul 6 în top național în funcție de mediile de 10 la examen (locul 7 anul trecut) și pe locul 7 (fără București) la medii mai mari sau egale cu 5 (locul 6 anul trecut).

surse: edu.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax