Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Primele note, afișate MARȚI, cu anonimizarea numelui candidaților. Detalii pentru elevi

Publicat

examen

Cei peste 2000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Alba, alături de ceilalți colegi din țară află marți, 29 iunie, rezultatele la examenul de Evaluare Națională 2021.

Acestea au fost afișate, cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților, în jurul orei 10.00.

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2021 – în țară

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2021 – în județul ALBA, după COD.

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2021 – în județul ALBA, după MEDIE.

 

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Potrivit Ministerului Educației, ”în conformitate cu prevederile art. 5 și 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui elevilor. La prima probă susținută, elevii au primit, pe bază de semnătură, coduri individuale care vor înlocui, pe listele de afișare, datele nominale de identificare.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 4 iulie”.

SUBIECTELE și BAREMELE de la Evaluare Națională 2021 și rezolvarea cerințelor de la examen:

Ministerul Educației a publicat după fiecare probă de la examen subiectele și baremele iar unii profesori au oferit modele de rezolvare a subiectelor.

SUBIECTELE și BAREMELE – proba scrisă Limba și literatura ROMÂNĂ – Evaluare Națională 2021 – 22 iunie:

SUBIECT Limba și literatura ROMÂNĂ EN VIII 2021

BAREM Limba și literatura ROMÂNĂ EN VIII 2021

Rezerve/Satu Mare:

Subiect rezervă ROMÂNĂ EN VIII 2021

Barem rezervă ROMÂNĂ EN VIII 2021

Vezi și VIDEO: REZOLVAREA subiectelor de la Română, prima probă a examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2021

SUBIECTELE și BAREMELE – proba scrisă MATEMATICĂ – Evaluare Națională 2021 – 24 iunie:

SUBIECT MATEMATICĂ EN VIII 2021

BAREM MATEMATICĂ EN VIII 2021

Rezerve:

Subiect rezervă Matematică EN VIII 2021

Barem rezervă Matematică EN VIII 2021

Vezi și REZOLVAREA subiectelor la MATEMATICĂ, a doua probă a examenului pentru elevii de clasa a VIII-a. EVALUARE NAȚIONALĂ 2021

SUBIECTELE și BAREMELE – proba scrisă Limba maternă – Evaluare Națională 2021 – 25 iunie:

SUBIECT Limba maternă germană EN VIII 2021

BAREM Limba maternă germană EN VIII 2021

SUBIECT Limba maternă maghiară EN VIII 2021

BAREM Limba maternă maghiară EN VIII 2021

La prima probă, cea de Română, au participat 2.061 elevi din Alba. Au absentat 110.

La proba de Matematică, în Alba, au fost prezenți 2.060 candidați din 2.171 de elevi înscriși. Au absentat 111 elevi.

La a doua probă de Evaluare Națională, în Alba, a fost și un caz de elev eliminat din examen pentru tentativă de fraudă (centrul de examen de la Albac).

Examenul s-a desfășurat în 3.850 de centre de examen în țară, 35 dintre acestea în județul Alba.

Cum se depun contestații

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 30 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Vezi AICI model cerere tip – contestație.

Cum se face evaluarea lucrărilor

Lucrările vor fi corectate în alte județe, în 92 de centre de corectare.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: MODELE DE SUBIECTE. TOATE SETURILE de teste de antrenament pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obținute se trec pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale și se semnează de aceștia.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei.

Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează, nota fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.

Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei.

Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită o nouă evaluare sunt consemnate într-un proces – verbal, semnat de cei amintiți anterior.

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o nouă comisie de contestații formată din doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Media la examen / admiterea la liceu

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

Vezi GHID ADMITERE LICEU 2021: Înscrieri, numărul de locuri pe specializări, ultimele medii de intrare de anul trecut în Alba

Calculul mediei de admitere în liceu

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA

unde: APT = nota finală la probele de aptitudini; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA

unde: APT = nota finală la probele de aptitudini; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:

0,2 MA + 0,8 NP = MFA

unde: NP = nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Repartizarea computerizată va fi în 24 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la liceu va fi în 25 iulie, dar pentru această procedură trebuie planificare în vederea prezenței fizice.

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2021

  • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (orele 16.00 – ora 19.00) – 30 iunie 2021 (orele 8.00 – ora 12.00) – Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021 – Etapa specială:

Elevii care nu au putut susține examenul în sesiunea principală pot participa la etapa specială, în perioada 28 iunie – 12 iulie.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa specială:

28 iunie – 2 iulie 2021 Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)

5 iulie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă

6 iulie 2021 Matematica – probă scrisă

7 iulie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă

9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

10-11 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2021  Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Evaluare Națională, cifrele de anul trecut în ALBA:

Comparativ, în 2020, în județul Alba, dintre cei 2.998 candidați înscriși, au participat peste 2.800 de elevi la probele de Română și Matematică în cadrul examenului. Au fost 59 de centre de examen.

Înainte de contestații, în 2020, județul Alba se afla pe locul 6 în top național (fără București) ca rată de medii peste 5 (79,6%) și pe locul 7 în top medii de 10 (22 de medii de 10), număr record din perioada 2017-2019. Tot înainte de contestații erau 162 note de 10 (94 la Română, 68 la Matematică).

Rata de participare a fost de 2.807 candidați prezenți (93,63%), dintr-un total de 2998 elevi înscriși.

A fost și un caz de eliminare din examen: un candidat din Câmpeni a fost prins cu telefonul asupra sa (tentativă de fraudă la examen).

Au fost înregistrate 139 de contestații – 74 la Română, 64 la Matematică și una la proba de limba maternă.

După soluționarea contestațiilor, a mai fost o medie de 10 (în total 23).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax