Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Continuă lucrările de reparare a infrastructurii rutiere, după inundațiile din 2019: Un alt pod din Pianu de Sus va fi refăcut

Publicat

În județul Alba continuă lucrările de reparare a infrastructurii rutiere afectate în urma inundațiilor din 2019. Un alt pod din localitatea Pianu de Sus va fi refăcut, printr-o investiție în valoare de peste 900.000 de lei, în prezent circulația auto și pietonală pe acesta fiind interzisă. 

Primăria comunei Pianu a lansat miercuri, 13 mai, o licitație pentru execuția lucrărilor de refacere a podului peste Valea Pianului – Pod La Cosma, aflat în localitatea Pianu de Sus. Valoarea totală estimată a contractului este de 914.833,03 de lei. 

Reamintim faptul că Primăria a scos anterior la licitație, la sfârșitul săptămânii trecute, execuția de lucrări – construire pod peste Valea Pianului, în Pianu de Sus – Pod La Oancea.

Vezi și FOTO-VIDEO: Un pod nou va fi construit la Pianu de Sus. Vechiul pod, afectat în urma inundațiilor din 2019, va fi demolat

Potrivit caietului de sarcini, podul peste Valea Pianului (Pod La Cosma) face legătura între DJ 704A și strada Râului, în localitatea Pianu de Sus. Prin depășirea capacității naturale a văii, în urma inundațiilor, a fost afectată prin tasare parțială infrastructura podului (structura de rezistență) iar rampele de acces au fost spălate.

Podul actual a fost construit în anul 1996, având o vechime de 24 de ani. Se apreciază că suprastructura și infrastructurile au fost dimensionate, la data execuției, pentru încărcări de 5,0 t. Acesta are o deschidere de 11,6 metri, lungimea totală de 13 metri și lățimea părții carosabile de 3,5 metri.

Rampele de acces au o lungime de lungime de 53 m rampa dinspre DJ 104A și 7,2 m rampa spre strada Râului. Acestea s-au modelat pe un aliniament rampă – pod în lungime de de 79,5 m. Rampa are un sistem rutier din împietruiri existente 10 – 20 cm grosime.

În prezent circulația auto și pietonală este interzisă, se mai precizează în caietul de sarcini.

Potrivit proiectului, podul urmează să fie demolat. Noul pod ce va fi construit va avea următoarele caracteristici:

– lungime totală – 19,30 m;

– lățime pod: 7,15 m (1 x 5 m – carosabil + 1 x 1,0 m – trotuar);

– deschideri 1 x 17,5 m;

– structura pe grinzi prefabricate monobloc cu armătură postîntinsă;

Rampele de acces pe pod s-au proiectat pentru modernizare ca și stradă secundară în mediul rural, cu o bandă de circulație, cu intensitatea traficului foarte redusă. Acestea vor avea  următoarele caracteristici:

– lungimea traseului amenajat: 50 (rampe 30.7) m

– lățimea părții carosabile: 3,00 – 6,50 m

– lățimea acostamentelor: 2 x (0,25) m

Citește și CJ Alba reface 14 poduri și podețe pe DN 704 A, avariate de inundații, la Pianu și Săsciori. Investiție de 6 milioane lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax