Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contract între CJ Alba, CL şi Inspectoratul Şcolar pentru funcţionarea Şcolii Profesionale Germane la Alba Iulia

Publicat

Consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă luni, 29 iulie, votează asocierea cu Consiliul Local şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în vederea funcţionării Şcolii Profesionale Germane la Alba Iulia. Se propune alocarea sumei de 260.00 de lei pentru finanţarea cheltuilelilor legate de lucrările de reparaţii curente, dotarea cu mobilier şi echipamente pentru activităţile şcolare, precum şi pentru cheltuieli de promovare a şcolii profesionale.

În preambulul contractului de asociere se arată că în judeţul Alba au fost realizate importante investiţii de către întreprinzători germani, încă din anul 1996. Sunt amintite afacerile iniţiate la Cugir şi Sebeş de Grupul Daimler şi la Blaj de compania Bosch Rexroth.

Pentru asigurarea forţei de muncă calificată, a fost identificat modelul Şcolii profesionale germane Kronstadt, care se adresează elevilor absolvenţi ai clasei a IX-a cuprinşi în învăţământul profesional. Reprezintă o structură nouă de învăţământ, creată pentru a pregăti tineri în meserii tehnice solicitate de agenţi economici, inclusiv investitori germani.

Consiliul Judeţean Alba, împreună cu un grup de şapte agenţi economici, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, au iniţiat un Protocol de colaborare, ce descrie principiile generale ce vor ghida colaborarea între părţile semnatare pentru înfiinţarea şi susţinerea funcţionării şcolii.

Şcoala Profesională Germană Alba Iulia va funcţiona prin punerea la dispoziţie de către părţile contractului de asociere a spaţiilor, resurselor umane, dotărilor şi utilităţilor corespunzătoare pentru o pregătire profesională de cel m ai înalt nivel tehnic pe piaţa muncii.

Potrivit contractului, CJ Alba asigură finanţarea de 260.000 de lei, Consiliul Local Alba Iulia pune la dispoziţie spaţiul pentru funcţionarea Şcolii Profesionale Germane (săli de clasă, sală profesorală, atelier electromecanic, grupuri sociale), numeşte un reprezentant al mediului de afaceri în CA al şcolii şi asigură finanţarea de bază pentru funcţionarea acesteia, iar Inspectoratul Şcolar asigură planul cadru şi programele şcolare, resursa umană şi organizează activitatea de promovare a ofertei Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia.

Contractul se încheie pe perioadă nedeterminată.

Firmele care sunt cuprinse în parteneriat sunt Star Transmission Cugir, Supremia, Saturn, IPEC, Apulum, Transavia, Bosch Rexroth.

Locaţia Şcolii Profesionale din Alba Iulia este în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”, unde vor funcţiona două clase cu specializările electromecanic, modelieri şi turnători.

După doi ani şi jumătate de studiu, elevii vor primi un certificat de absolvire recunoscut în ţară şi străinătate. Accentul se va pune pe pregătirea practică, fiecare elev primind 400 de lei lunar (200 lei bursă profesională din partea MEC şi 200 de lei din partea firmelor).

Vezi AICI detalii despre înscriere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Pe 29 iulie: Ședință la Consiliul Județean Alba. Se votează preluarea în administrare a unor suprafețe ale Centrului Militar. Vezi ordinea de zi | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax