Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contribuţia autorităţilor locale din Alba, după preluarea spitalelor

Publicat

La un an după descentralizarea unităţilor sanitare şi trecerea acestora în administrarea autorităţilor locale, Ministerul Sănătăţii a prezentat un raport al contribuţiilor autorităţilor locale pentru unităţile sanitare.

Conform Raportului MS, în anul 2010, la nivelul judeţului, Consiliul Judeţean şi primăriile au alocat pentru investiţiile din unităţile sanitare prevederi bugetare în valoare de 1,99 milioane lei. Anul acesta, autorităţile locale au prevăzut pentru cheltuielile cu spitalele pe care le administrează suma de 2,22 milioane lei.

O mare parte din suma alocată de către autorităţile locale pentru spitale este utilizată pentru funcţionarea administrativă a unităţilor: apă, lumină, canalizare, carburanţi şi materiale sanitare.

Pentru acest an au fost prevăzute 1,14 milioane lei pentru bunuri şi servicii, 524.000 lei investiţii, 387.000 lei reparaţii capitale şi 172.000 lei dotări echipamente medicale.

Bugetul total alocat spitalelor din judetul Alba în acest an este de 77,99 milioane lei. Pe lângă bugetele locale, unităţile sanitare mai primesc bani în urma contractelor cu CAS, de la bugetul de stat şi din venituri proprii. Totuşi, suma totală prevazută este mult mai mică decât cea de anul trecut, când spitalele au beneficiat de 113,95 milioane lei. Una dintre cauze este contribuţia redusă a CAS.

Menţionăm că unităţile medicale desfiinţate din Zlatna, Baia de Arieş şi Ocna Mureş nu au fost introduse în sistemul de calcul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax