Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Control DSP în clasele în care au fost mutați elevii Colegiului Economic din Alba Iulia. Ce caută inspectorii

Publicat

colaj poze

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba au desfășurat, marți, un control în sălile de curs ale  Şcolii Gimnaziale Nr. 9, care aparține de Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, unde au fost relocați cei peste 600 de elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian”.

Controlul a inclus prelevarea de probe de pe băncile școlii, dar și o analiză de toxicologie a aerului pentru a se verifica dacă există bacterii sau particule de mucegai în aerul respirat de către elevi. 

clase economic

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, controlul care vizează condițiile în care elevii Colegiului Economic învață în noile săli de curs a fost dispus în urma unei sesizări venite din partea unei persoane care a reclamat condiții improprii pentru buna desfășurare a orelelor.

colaj 122

CITEȘTE ȘI: Marea relocare a elevilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia. Transferul începe săptămâna viitoare

Inspectorii au recoltat 25 de probe din aer, dar și de pe bănci, din 25 de clase de curs. Probele recoltate vor fi testate de aeromicrofloră și pulberi în suspensie, mai exact o analiză a aerului respirat de către elevi. De asemenea a fost verificat și circuitul de iluminare cu lumină naturală a sălilor de curs.

colaj economic

Rezultatele probelor vor fi făcute publice în decursul zilei de joi, 21 martie. Până atunci, inspectorii DSP au dispus ca vineri după terminarea orelor de curs să se demareze o procedură de dezinfecție și dezinsecție în toate sălile de clasă. Timp de 24 de ore, sălile vor rămâne închise.

tavan economic

La scurt timp după publicarea articolului, un cititor Alba 24 a trimis mai multe fotografii în care se pot observa cu ușurință condițiile dintr-o clasă, unde elevii și profesorii își desfășoară activitatea zilnică.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax