Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Marea relocare a elevilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia. Transferul începe săptămâna viitoare

Publicat

Colegiul Economic Alba Iulia

Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia urmează să fie mutaţi în sediul Şcolii Gimnaziale nr. 9, de săptămâna viitoare. Actele au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi.

Reamintim că sediul Colegiului este inclus într-un proiect de modernizare, cu fonduri de la PNDL, astfel încât activitatea şcolară nu poate fi desfăşurată în condiţii de siguranţă. AICI, mai multe detalii despre proiect.

Consilierii locali au aprobat marţi documentele pentru relocarea celor 650 de elevi ai Colegiului Economic, însă transferul va începe de săptămâna viitoare.

Este vorba despre 23 de clase de liceu şi trei de şcoală profesională, plus profesorii, care vor avea nevoie de sală profesorală şi birourile destinate personalului administrativ.

Reamintim că reprezentanţii Liceului „Dorin Pavel” erau dispuşi să cedeze spaţii din sediul Şcolii Gimnaziale nr. 9, însă cei ai Colegiului Economic precizau că acestea sunt insuficiente, altă variantă fiind chiar sediul Liceului Tehnologic.

Vezi VIDEO Elevii Colegiului Economic ar putea fi mutaţi în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” a aprobat, în 19 octombrie 2019, propunerea ca parte din spaţiile clădirii şcolii gimnaziale şi terenul aferent, administrate de liceu, să fie puse la dispoziţia Colegiului Economic, pe o perioadă de doi ani.

În şedinţa de marţi a fost aprobată darea în administrarea Colegiului Economic a clădirii şcolii gimnaziale menţionate – etajul I, II şi parţial etajul III, în suprafaţă construită desfăşurată de 1.760 mp (iniţial suprafaţa propusă a fost mai mare – n.r.) şi a terenului aferent, inclusiv cel de sub clădire, în suprafaţă de 3.382 mp, pe o perioadă de 2 ani.

Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, incluse la finanţare de la bugetul de stat, prin PNDL costă 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), inclusiv partea de proiectare, sumă din care aproape jumătate va trebui suportată din bugetul municipiului Alba Iulia. Lucrările includ şi etajarea uneia dintre clădiri, pe o arie propusă de 657,01 mp.

Citeşte şi Investiţia pentru modernizarea sediului Colegiului Economic din Alba Iulia: 3 milioane lei din bugetul local

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax