Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii cu dizabilităţi din casele de tip familial din Alba Iulia pregătesc spectacol de sfârşit de an şcolar

Publicat

Copiii cu dizabilităţi multiple şi severe ocrotiţi în cadrul caselor de tip familial „Sfânta Ana” şi „Sfânta Maria” din Alba Iulia încheie oficial, joi, anul şcolar 2012-2013. Aceştia vor susţine un spectacol şi vor primi premii pentru rezultatele obţinute la şcoală.

În cele două case de tip familial, administrate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, sunt ocrotiţi 30 de copii, iar dintre aceştia 17 sunt incluşi în programul de şcolarizare.

Încheierea anului şcolar va fi marcată printr-un spectacol în care copiii vor fi premiaţi pentru rezultatele obţinute în pregătirea educaţională. De asemenea, copiii ocrotiţi în cadrul celor două case de tip familial au pregătit cântece, poezii şi vor pune în scenă o piesă de teatru după povestea „Capra cu trei iezi”, încercând astfel să demonstreze că dizabilitatea nu i-a împiedicat să studieze.

Casele de tip familial „Sfânta Ana” şi „Sfânta Maria” din Alba Iulia au fost înfiinţate în anul 2006 în urma unui proiect derulat de Fundaţia Hope and Homes for Children din Baia Mare în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Din vara anului 2012, cele două case de tip familial au fost preluate de Filantropia Ortodoxă Totoi, Filială a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În prezent, în cadrul celor două case de tip familial sunt ocrotiţi şi îngrijiţi 30 de copii cu dizabilităţi multiple şi severe, cu vârste între 2 luni şi 18 ani. Copiii provin în mare parte din fostul Leagăn de copii din Alba Iulia, care în anii 2000 a fost desfiinţat în cadrul procesului de reorganizare a sistemului de asistenţă socială din România. Cele două case de tip familial funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Filiala Filantropia Ortodoxă Totoi, Consiliul Judeţean Alba şi DGASPC Alba.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax