Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Copiii vor merge la școală în Alba Iulia cu autobuze STP. Se pregătesc și amenzi pentru părinții care vor aglomera circulația

Publicat

autobuze

Primăria Alba Iulia vrea să introducă transport special pentru elevi în oraș. Măsura este menită să rezolve problema aglomerației în trafic generată și de către părinții care-și duc copiii la școală dimineața. Dacă vor fi de acord cu inițiativa, dar ulterior nu o vor respecta și vor aglomera circulația în zona unităților de învățământ, părinții ar putea risca și amenzi.

Este vorba despre un proiect-pilot, despre care a dat detalii, joi, Paul Voicu, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia. Pentru început, inițiativa va fi aplicată la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”.

”Am discutat deja cu conducerea școlii, poliția națională și poliția locală și colegii care se ocupă de comisia de circulație. Avem un număr total de 1.093 de elevi, pe două ”schimburi”. Dimineața sunt 788 de elevi care intră la cursuri la ora 8.00, clasele I-VIII. Am discutat cu conducerea școlii și cu comitetul de părinți, 312 declară că aduc copiii la școală cu mașina”, a declarat Voicu Paul.

Potrivit acestuia, acești copii pot fi preluați din stații STP, de un autobuz sau microbuz. Cursa specială va fi supravegheată de Poliția Locală, pentru siguranța copiilor. 

”Va fi supravegheat de un polițist local, pentru ceea ce înseamnă siguranță la urcat și coborât din autovehicul și supravegherea pe parcursul transportului”, a precizat Voicu Paul.

Autobuzele școlare vor prelua elevii din stațiile de autobuz de pe traseele ce vor fi stabilite. Urcarea în autobuze se va face pe baza unui card ce atestă calitatea de elev, iar copiii vor fi asistați de cel puțin un polițist local, la urcare/coborâre din autobuze, dar și la trecerile de pietoni.

Părinții care au copii în clasele zero și I ”vor avea tichet special și vor putea veni, ca și până acum, cu mașina, vor avea acces”, potrivit sursei citate. Însă copiii din clasele II-VIII vor trebui să folosească acest mijloc de transport. Dacă sunt de acord cu această variantă, părinții care nu respectă noile ”reguli” și aleg totuși transportul cu mașina personală ar putea risca amenzi, potrivit reprezentanților primăriei.

Ulterior, primăria intenționează să extindă acest proiect și pentru Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” (nr. 1) și Școala Gimnazială ”Avram Iancu” (nr.3).

”Avem o presiune foarte mare, mai ales că la Școala nr. 1 sunt și mai mulți elevi decât la Școala nr. 7, ei având cursuri doar dimineața”, a mai spus Voicu Paul.

Potrivit reprezentanților primăriei, este posibil ca acest proiect-pilot să fie aplicat la jumătatea lunii noiembrie, dacă discuțiile referitoare la acesta vor fi finalizate până atunci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nick

    joi, 24.10.2019 at 23:01

    very destept dorel asta.
    Daca vor sa isi lase parinti masinile acasa, de ce nu incep ei, cei din primarie, prefectura, politie, s.a.m.d sa vina pe jos la servici?
    E ca in povestea lui Mos Ion roata si bolovanu….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax