Connect with us
Publicitate

POLITICA

Deputatul PP-DD Cornel Comșa critică „alianța tăcută” din CJ Alba, dar apreciază ”alianța profitabilă” din Consiliul Local Alba Iulia


Publicat

În Alba, USL nu există, și din păcate nici Alba nu există ca județ pentru conducerea centrală a alianței aflate la putere. Aceasta este părerea președintelui PP-DD, Cornel Comșa care atrage atenția asupra relațiilor strânse care încep să se consolideze între PNL și PDL Alba. Deputatul consideră că, din păcate pentru oamenii care au votat la aceste alegeri schimbarea, în Alba opozția nu există și că singurii care în acest moment se pot opune „alianței tăcute” de la Consiliul Județean sunt consilierii PP-DD. Pe de altă parte și PP-DD se află în aceeași situație la Primăria Alba Iulia, unde consilierii partidului OTV au bătut palma cu PDL și au obținut un post de viceprimar.

În opinia lui Comșa, în Alba, PNL este ultimul pilon de susținere al Partidului Democrat Liberal și acest concubinaj nu aduce decât defavoruri atât cetățenilor care au votat cu încredere USL, cât celor care cred cu tărie în democrație.

„Acum trei luni am folosit o sintagmă, aceea că în Consiliul Judeţean Dumitrel s-a pupat pe gură cu Atanasiu.Am crezut că lucrurile se vor redresa şi că USL va funcţiona în sfârşit în judeţul Alba. Dar, din păcate, pentru noi, locuitorii din Alba, în judeţ, USL nu există, iar Alba, ca judeţ, nu există. În CJ Alba avem un menage a trois. S-a trecut la faza următoare după tandreţurile iniţiale. CJ s-a întors cu 8 ani în urmă, ca şi combinatorică. Avem atât PNL în concubinaj cu PDL, nefiresc. Este ultimul baston pe care se sprijină PDL la nivelul ţării, ca să nu pice şi vedem că Teodor Aranasiu, cu mare fineţe ajută ca PDL-ul să nu se prăbuşească la nivel naţional. În ultima perioadă, de când preşedintele Dîrzu a pierdut controlul PSD Alba, Florea Ioan a intrat din nou în relaţii bune cu Dumitrel. Singura opoziţie pe care o mai are Dumitrel în consiliu sunt cei trei oameni ai noştri: domnul Cenuşă, domnul Bivolar şi domnul Marincaş. Mă preocupă această situație pentru că, în opinia mea, alegerile din 4 în 4 ani trebuie să aducă o reîmprospătare a vieții politice și o viziune pe termen mediu și lung”, a declarat Comșa în conferință de presă.

Șeful PP-DD, a  completat că „Noi avem în momentul de față 2 președinți de partid. Unul este Mircea Hava-PDL și altul Teodor Atanasiu-PNL care sunt în vârful acestor partide de 20 de ani și este nefiresc. Nu poți să pretinzi că este democrație. Într-o construcție democratică, o filială județeană, de exemplu, trebuie să se reformeze în timp, trebuie să se redefinească și trebuie să progreseze. “

Cornel Comșa este de părere că, din păcate, în prezent, în Alba singurele supape ale democrației sunt presa și PP-DD.

Imediat după declarațiile deputatului PP-DD, vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman a reacționat : ”După o vacanță exotică și extrem de costisitoare, deputatul 6 din 49, al poporului care nu umbla cu A8 si sparge pitule grele la relaxare, revine cu demagogia si politicianismul, să se mai bage în seamă. In lipsa oricărei realizări concrete pentru judetul Alba- in care a fost ales, deputatul 6 din 49 a venit sa mai vadă ce face poporul in alianta cu PDL, ce fac subalternul pus in stânga primarului sa-i tina umbrela si ai lui colegi, cu excepția lui Dorin Pocol, si care, au pus umărul la impunerea unor biruri pentru albaiulieni. După ce tatăl lui a fost pus director cu sprijinul PDL, acum că nu a luat concursul, pe deputatul 6 din 49 l-au rascolit amintirile. De mult nu am mai ras atat de bine…Cică consilierii județeni ai poporului fac opoziție:)) unde, poate in propriul partid, supărati ca șeful si-a făcut numărul si apoi i-a abandonat. Ca in CJ nici intr-un caz, numărul interventilor fiind…zero! E bine sa mai si radem cu deputatul 6 din 49:))”

Singura opoziţie pe care o mai are Dumitrel în consiliu sunt cei trei oameni ai noştri: domnul Cenuşă, domnul Bivolar şi domnul Marincaş.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Parada militară de la București, de 1 Decembrie. Participă peste 1.500 de militari

Publicat

În București, începând cu ora 11.00, are loc Parada Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf.

Defilează aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice.

Vezi și Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Alba Iulia

La paradă participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă.

Defilarea se desfășoară pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

În funcţie de condiţiile meteorologice, sunt așteptate să evolueze şi aproximativ 30 de aeronave.

În zona Arcului de Triumf este organizată o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se face fără a avea certificat verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

În zona oficială au acces cel mult 400 de persoane, însă vaccinate sau care au trecut prin boală.

În Alba Iulia, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României participă, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Trenul regal spre Alba Iulia, anulat în acest an. Mesajul Familiei Regale: La mulți ani tuturor românilor!

Publicat

Tradiționala călătorie spre Alba Iulia cu Trenul Regal a fost anulată. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook, Familia Regală a României a anunțat anularea tradiționalei călătorii de 1 Decembrie din cauza situației actuale.

Familia Regală călătorește anual cu Trenul Regal de-a lungul orașelor tării, cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

Precizările Familiei Regale:

”1 Decembrie 2021. În împrejurările actuale, Familia Regală nu poate efectua călătoria tradițională cu Trenul Regal, de 1 Decembrie, în orașele țării.

Călătoria aduce, în fiecare an, omagiu Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria, în amintirea zilei Marii Uniri.

Sperăm ca, anul viitor, cu ocazia Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, Trenul Regal să fie din nou pe șine, parcurgând simbolic drumul Încoronării.

Călătoria cu Trenul Regal de astăzi, 1 Decembrie 2021, are loc virtual. Filmul rememorează prezența fiecărei generații a Familiei Regale în tren.

La mulți ani tuturor românilor!”

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1.100 de cazuri COVID în România și 79 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanțul parțial

Publicat

Au fost înregistrate 1.141 cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 1 decembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. 

Au fost confirmate 89 decese, din care 10 anterioare (față de 130 în 24 de ore, cu o zi în urmă).

Comparativ, cu o zi în urmă erau raportate 1.622 cazuri în 24 de ore.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.141 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 89 decese dintre care 10 anterioare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Datele vor fi completate la ora 13.00. Revenim cu amănunte.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE Daniel Lungu: Autostrada lucrului încet făcut

Publicat

România are de astăzi prima autostradă construită cap – coadă după Revoluție. Ar fi un cadou frumos pentru românii care își sărbătoresc Ziua Națională, dacă nu ar fi trecut aproape 32 de ani până să ne mândrim cu prima autostradă postdecembristă.

Este adevărat că mai avem și alte apendice de autostrăzi, care mai mereu s-au blocat undeva. Sebeș – Turda este prima autostradă care a avut norocul să fie finalizată în totalitate și deschide legături spre patru orașe mari: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu și Deva. La ultimul lot al autostrăzii, deschis înainte de 1 decembrie, cel care leagă Alba Iulia de Aiud, chinurile facerii au durat peste 7 ani și a fost moșit de 14 miniștri ai Transporturilor.

Vezi și VIDEO: S-a DESCHIS Lotul 2 de pe autostrada A10 între Alba Iulia și Aiud. Se circulă fără întrerupere între Sibiu și Cluj

Patru kilometri pe an sau 2 kilometri construiți de fiecare ministru s-ar traduce matematic istoria acestui lot de autostradă. Fiecare ocupant al scaunului de la Transporturi a râvnit să taie celebra panglică și să țopăie triumfător pe asfaltul proaspăt turnat. Chiar și actualul ministrul, Sorin Grindeanu, și-ar fi hrănit puțin orgoliul cu o deschidere a autostrăzii, așa ca să își usuce mai repede cerneala de pe decretul de învestire în funcție.

Ghinion, cum spune un clasic în viață! Și-a temperat impulsurile festiviste gândindu-se la problemele cu care este deschisă noua autostradă și la faptul că, oricând, ar putea fi închisă dacă alunecările de teren din zona Oiejdea nu sunt consolidate.

În concluzie, cu bune și rele, cu panglici sau fără panglici, Autostrada Sebeș – Turda este o bucurie pentru șoferii nevoiți până acum să petreacă ore în șir în trafic, în ambuteiaje. În același timp, este și dovada impotenței Guvernelor care s-au perindat în ultimele 3 decenii la putere în România.

Nu cred că există un proiect mare de infrastructură care să se fi încheiat în termenul stabilit inițial sau care să nu fi fost marcat de probleme de execuție. În România au apărut și autostrăzile Morgana, cele pe care le văd doar politicienii și rămân frumos desenate și colorate pe hârtie.

Problema nu este însă complexitatea proiectelor. Nu este nici măcar vina constructorilor. Cauza este incompetența, nepăsarea și lenea celor care ocupă temporar sau pe termen nedeterminat scaunele prin Ministerul Transporturilor.

De la ministru și până la ultimul directoraș plantat politic, cu toții sunt vinovați de faptul că România a reușit performanța să fie întrecută de Bulgaria sau Macedonia la capitolul autostrăzi funcționale. Le-am scuza poate incompetența dacă mâinilor lor, cu care se țin disperați de scaun, nu ar fi mânjite de sângele miilor de oameni care mor sau sunt răniți grav pe șoselele României.

Iar România este pe primul loc în cel mai negru top al Uniunii Europene, respectiv al numărului de morți în accidente rutiere. Aproape 100 de morți la 1 milion de locuitori, dublu cât media statelor din Uniunea Europeană. Și da, oricâte teorii ar lansa politrucii de serviciu, de vină este lipsa autostrăzilor.

Cum se poate ca un popor format din urmașii romanilor, care construiau drumuri în cele mai imposibile zone, au ajuns leneșii Europei? Dacă Traian avea niște „specialiști” ca ăștia ai noștri de la Transporturi, Dacia rămânea necucerită și brânză, barză, mânz, viezure era România.

Haideți să avem speranță că speranța moare ultima. Poate fiecare șosea rapidă din România va dura cel puțin cât drumurile romane, că doar e „autostrada lucrului încet făcut”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate