Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Credite în franci elveţieni: Ofertă pentru clienţii Volksbank. Curs fix de 3,8 lei pentru CHF până în aprilie 2015

Publicat

volksbankO veste bună pentru clienţii cu credite în franci elveţieni contractate de la Volksbank România a venit luni. Banca a anunţat că a decis să menţină pe o perioadă de trei luni un curs valutar fix, de 3,8035 lei pentru 1 franc elveţian (CHF). Astfel, în perioada 20 ianuarie 2015 – 17 aprilie 2015, cursul de schimb va rămâne cel de la nivelul din 31 decembrie 2014, pentru plăţile următoarelor 3 rate lunare datorate de clienţi. În Alba, sunt peste o mie de clienţi în această situaţie.

Cursul oferit de Volksbank România este cu 17,5% sub cursul anunţat de BNR luni, 19 ianuarie 2015 – de 4,4716 RON/CHF.

Oferta se aplică tuturor clienţilor Volksbank cu împrumuturi active în franci elveţieni, fiind destinată în mod exclusiv plăţii a trei rate lunare şi a oricăror sume restante. Acest curs prestabilit este aplicabil tranzacţiilor de schimb valutar din lei în franci, existând posibilitatea de a fi efectuat în orice unitate Volksbank România sau prin intermediul Internet Banking, a anunţat banca.

“Prin intermediul acestei măsuri, le oferim clienţilor noştri cel mai bun suport până la stabilizarea condiţiilor de pe piaţa valutară, anulând în întregime efectul negativ al exploziei recente înregistrate de francul elveţian. În acelaşi timp, această ofertă ne va acorda timpul necesar pentru a elabora o soluţie pe termen lung cu care să venim în întâmpinarea clienţilor noştri, în vederea clarificării problemei legate de împrumuturile în franci elveţieni. Aceste iniţiative au fost aduse la cunoştinţă şi potenţialului nostru cumpărător, Banca Transilvania”, a declarat Benoit Catel, preşedintele Volksbank România, citat de zf.ro.

Anul trecut, banca a studiat şi varianta în care ar converti creditele în franci elveţieni în euro sau în lei la un curs istoric. Până acum, această variantă nu a fost promovată clienţilor şi nu se ştie dacă va mai intra vreodată în vigoare, mai ales că Volksbank urmează să fie cumpărată de către Banca Transilvania.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat cursul pentru luni, 19 ianuarie, privind francul elveţian. Acesta a crescut cu 1,1%, la 4,4716 lei, un nou maxim istoric, în timp ce referinţa pentru euro a scăzut cu 0,77 bani, la 4,5018 lei, iar cea pentru dolar a coborât de la recordul de 3,8863 lei înregistrat vineri la 3,8815 lei.

Citeşte şi Clienţii băncilor cu credite în franci elvețieni se organizează pe Facebook. Fac petiție pentru o ordonanță de urgență

Citeşte şi O nouă cotaţie RECORD pentru francul elveţian. Cursul BNR pentru 19 ianuarie este de 4,47 lei. EURO a scăzut la 4,50 lei

Cursul francului a atins joi şi vineri valori record, ca urmare a eliminării plafonului impus de Banca Elveţiei pentru cursul franc/euro. Vineri, cursul francului s-a plasat la 4,4228 lei, în urcare cu 2,2% faţă de joi, când a fost cotat la 4,3287 lei, în creştere cu 15,7% faţă de miercuri.

Citeşte şi Creditele în franci: Soluția Ministerului Finanțelor, extinderea legii privind restructurarea împrumuturilor

Francul s-a apreciat joi pe pieţele externe imeidiat după anunţul Băncii Elveţiei că renunţă la plafonul de 1,2 franci/euro. Moneda eleveţiană s-a apreciat cu până la 41%, la 85,17 centime/euro, cel mai mult de la debutul euro în 1999. Nivelul record de 85,17 centime pentru un euro atins de franc însemna la momentul respectiv o paritate de 5,28 lei pentru moneda elveţiană, calculată prin intermediul cotaţiilor euro/franc şi euro/leu.

Citeşte şi BNR: Soluţiile pentru creditele în franci elveţieni trebuie găsite între bănci şi debitori. Cursul CHF a crescut şi VINERI. OTP Bank scade marja de dobândă

Plafonul de 1,2 franci/euro a fost introdus de Banca Elveţiei în 2011, când francul era aproape la paritate faţă de euro, la fel ca în prezent.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax