Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Creșă cu 110 de locuri pe strada Gheorghe Șincai din Alba Iulia. A fost semnat contractul de lucrări

Publicat

Ministrul Cseke Attila a anunţat miercuri că a semnat primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Unul dintre aceste contracte este pentru construirea creșei cu 110 de locuri pe strada Gheorghe Șincai din Alba Iulia.

Clădirea va avea o arhitectură modernă și va putea găzdui 11 grupe de copii. Spațiul interior va cuprinde, printre altele, 11 dormitoare, 6 camere de joacă, un spațiu pentru luat masa și un cabinet medical cu izolator.

De asemenea, creșa va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare. Valoarea investiției se ridică la peste 15,2 milioane de lei.

Terenul pe care urmează să fie realizată creșa are o suprafață de 4.562,51 mp și este situat în zona Talciocului din Alba Iulia, pe strada Gheorghe Șincai. Acesta a fost predat de Primăria Alba Iulia, pe bază de protocol, către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Vezi FOTO: Creșă modernă cu o capacitate de 110 locuri, construită de CNI la Alba Iulia. Cum va arăta clădirea

Clădirea va avea o suprafață construită de 2.409,13 mp (lungime construcție – 97,62 m, lățime construcție – 34,13 m).

Alte creșe propuse pentru construire la Alba Iulia

În prezent, în Alba Iulia sunt trei creșe – două în cartierul Ampoi, cu capacități de 50, respectiv 60 de locuri, și una în zona Cetate (str. Alexandru cel Bun 13), cu 55 de locuri. În ultimii ani au fost numeroase cereri pentru includerea copiilor la creșă respinse, din cauza lipsei locurilor libere.

Primăria mai are în derulare două proiecte de construire creșe: una cu 90 de locuri în cartierul Orhideelor, prin PNRR și alta în Partoș (str. Liliacului nr. 8, prin schimbarea destinației clădirii Școlii Generale nr. 4), cu 45 de locuri.

Primul este inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Construire creșe noi” (faza licitație pentru proiectare și execuție), iar pentru al doilea este în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuția lucrărilor de intervenție.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax