Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la Sălciua: Pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru omor și violare de domiciliu

Publicat

tribunal

Ioan Alin Bega, tânărul care a omorât în bătaie un consătean de 60 de ani, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru omor și violare de domiciliu. Pe lângă închisoarea cu executare, magistrații l-au obligat pe Alin Bega şi la tratament psihiatric. De asemenea, bărbatul trebuie să plătească câte 50.000 de lei daune morale către cei doi copii ai victimei.

În timpul procesului, inculpatul a cerut schimbarea încadrării juridice, din omor în lovituri cauzatoare de moarte, dar magistrații au refuzat cererea acestuia.

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ la Sălciua. Bărbat găsit mort în casă, de către fratele său. Un suspect a fost reținut

La începutul lunii octobrie 2018, Ioan Alin Bega, îmbibat bine de alcool, și-a adus aminte de un conflict mai vechi și s-a dus la locuința victimei. Acolo l-a lovit pe celălalt bărbat cu pumnii și cu capul în față și în piept până când acesta a căzut inconștient la pământ.

Victima ar mai fi avut o șansă de supraviețuire, dacă ar fi fost găsit la timp, dar trupul neînsuflețit a fost descoperit de fratele său la o zi după atac. 

Cadavrul victimei a fost descoperit de fratele acestuia în 10 octombrie.

La scurt timp după descoperirea crimei, polițiștii l-au identificat și reținut pe agresor. Potrivit unor surse din anturajul victimei, motivul conflictului mai vechi dintre cei doi ar fi o idilă cu o femeie.

La începutul lunii decembrie, Alin Bega a fost trimis în judecată pentru omor, iar în doar trei luni a fost și condamnat, pentru omor și violare de domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Crima de la Sălciua: Tânăr de 32 de ani trimis în judecată pentru OMOR. Riscă până la 20 de ani de închisoare

Alin Bega a fost condamnat la 6 ani și 8 luni pentru omor și la 6 luni pentru violare de domiciliu. În baza codului de procedură penală, a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, plus un spor din cele 6 luni, rezultând o condamnare la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

Condamnare fără acord de recunoaştere:

Solutia pe scurt: Respinge cererea inculpatului Bega Ioan Alin, formulată prin apărătorul său ales, privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omor, (…) în infracţiunea de loviri sau alte vătămări cauzatoare de moarte, (…) condamnă pe inculpatul Bega Ioan Alin, cetăţean român, (…) arestat preventiv în cauză şi aflat în prezent în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de: – 6 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…) – 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu (…) aplică inculpatului Bega Ioan Alin pedeapsa cea mai grea, de 6 ani şi 8 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cea de a doua pedeapsă, adică 2 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare. (…) aplică inculpatului Bega Ioan Alin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) ia faţă de inculpatul Bega Ioan Alin măsura de siguranţă prev. de art. 108 lit. a Cp – obligarea la tratament medical psihiatric.(…) admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile D. D. V. şi T. C. R. – fiul şi fiica victimei D. V. şi îl obligă pe inc. Bega Ioan Alin să plătească fiecărei părţi civile suma de 50.000 lei, daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile. (…) În baza art. 72 Cp scade din pedeapsa închisorii aplicate inculpatului Bega Ioan Alin, perioada reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu 11 octombrie 2018, la zi şi în baza art. 399 alin. 1 Cpp menţine măsura arestării preventive sub care se află în prezent inculpatul….”, se arată în sentința Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate