Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cronică: Pavel Bartoș, la Alba Iulia, într-un spectacol destinat celor care vor să știe cine este omul din spatele vedetei TV

Publicat

Pavel Bartoș a adus influențe din ”Vagabondul” lui Chaplin, piperate cu mici elemente de Oscar și Brodway la Alba Iulia, într-un spectacol cu sala plină, la Casa de Cultură a Sindicatelor. 

Un spectacol ușor, digerabil, nu neapărat pentru spectatorul de teatru ci pentru masă, pentru toată lumea. 

A fost un spectacol și pentru cei care au stat fără să scoată un sunet la prestația Ralucăi Aprodu în ”Fete și Băieți”, dar și pentru cei care merg la un show de stand up comedy într-un bar de prin oraș. 

Un spectacol pentru cei care îl cunosc mai mult pe Pavel Bartoș de la televizor, decât de pe scena Teatrului Odeon. Dar cred că asta a și vrut să facă în spectacol să arate cine este omul Pavel, într-un mod cât mai ușor pe scenă, de la mic copil și până în prezent. 

Spectacolul este exact ceea ce zice titlul, un ”One Man Aproape Show” cu Pavel Bartoș într-o reprezentație de o oră și 20 de minute. Însă nu este singur pe scenă.

Două ecrane mobile amplasate pe scenă aduc în fața spectatorilor umbrele unor persoanje.

Printre cele mai importante personaje care apar pe cele două ecrane, în mai multe momente cheie ale spectacolului sunt părinții săi.

Două personaje care dispar treptat din spectacol, primul tatăl, iar apoi spre sfârșit mama.

CITEȘTE ȘI: Cronică de spectacol: Sală cufundată în tăcere, la Alba Iulia, la finalul piesei Fete și băieți. Tragedie modernă cu Raluca Aprodu

Pentru spectactorul care vrea să vadă o dramă, durerea unui om pe scenă, relația dintre om și divinitate, sau cele mai negre gânduri care devin realitate, nu este tocmai alegerea potrivită.

Însă pentru omul care vrea să îl cunoască pe Pavel Bartoș este un spectacol care nu trebuie ratat. De ce? Deoarece este viața lui pe scenă, viața unui ”om potrivit la locul potrivit”.

Viața unui om simplu, care a luptat pentru ceea ce a vrut. Este o poveste în care cei din sală pe pot regăsi cu ușurință.

A fost alegerea potrivită pentru o zi de joi, în timpul Festivalului Internațional de Teatru Povești. După câteva zile în care dramele au fost capetele de afiș, un spectacol ușor a fost binevenit.

Pavel Bartoș este un showman complet. Trece natural prin sentimente, de la bucurie la tristețe, de la extaz la agonie. Se vede exeperiența actorului, dar mai ales experiența omului de televiziune, a live-urilor.

Controlează spectatorii, interacționează cu ei, face totul controlat.

Chiar și părțile din spectacol care par forțate sunt duse de acesta până într-un punct, în punctul în care actorul a vrut să ajungă.

CITEȘTE ȘI: Cronică: Tată și fiu pe scenă la Alba Iulia, într-un spectacol răvășitor despre adolescență. Cum funcționează metafora elefantului

Este povestea unui copil din Miercurea Ciuc care a ajuns pe marea scenă a teatrului și în topul oamenilor de televiziune.

Pavel Bartoș își face apariția pe scenă într-un costum care automat te duce cu gandul la Vagabondul lui Chaplin. Pantalonii lăsați mult peste pantofi, o vestă și un sacou, clasicul lui Chaplin.

Povestea începe cu Pavel cel mic, cel copil, care statea la coadă la pâinea de pe cartelă, tânăr la facultate, iar apoi om al scenei.

Gag-urile, interacțiunea cu sala, toate fac parte din omul Pavel și asta se vede în actorul și omul de televiziune Bartoș.

În cuvinte simple show-ul are și un mesaj: tu ești actorul vieții tale, regizori sunt cei din jurul tău în funcție de cum te influențează și în ce fel.

Finalul scoate în față partea sensibilă a actorului: Pavel și mama sa sub forme de umbre, se reîntâlnesc și se țin de mână, în timp ce cortina se închide ușor.

Foto credit: Anca Iacob, fotograf al Festivalului Internațional de Teatru Povești

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax