Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cu ce sume cresc amenzile pentru lipsa rovinietei. Majorări pentru toate categoriile de vehicule. Amenzi uriașe pentru camioane

Publicat

Ministerul Transporturilor propune majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Cele mai mari amenzi vor fi la camioane, unde amenda ar putea ajunge de la 11.900 la 23.800 de lei, față de 3.000 de lei cât este acum. 

Pentru categoria B – autoturisme, amenda minimă crește de la 250 de lei la 275 de lei, iar la microbuze de transport persoane de până la 23 locuri amenda crește cu 500 de lei, de la 1.250 la 1.750 de lei. Vorbim și de această dată despre amenda minimă.

Pentru camioane, sancțiunea minimă ar putea ajunge la 11.900 de lei, în prezent fiind de 3.000 de lei, iar cea maximă la 23.800 lei.

Propunerile se regăsesc într-un Proiect de Lege pe care Ministerul Transporturilor l-a prezentat pentru a fi trimis Parlamentului.

Măsurile vin la pachet cu o serie de măsuri importante care vizează codul rutier 2022.

În România sunt 108 camere fixe pentru monitorizarea mașinilor care circulă fără rovinietă.

Ministerul motivează că este necesară creșterea cuantumului sancțiunilor pentru că numărul amenzilor s-a înmulțit. De aici, specialiștii ministerului au dedus că ”creșterea exponențială a numărului de contravenții aplicabile a condus la concluzia că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravențional”, după cum se menționează în proiect.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax