Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost înșelat un bărbat din Alba, după ce a postat un anunț pe OLX. Motivul pentru care procurorii au renunțat la anchetă

Publicat

online banking card pixabay free

Cei care trag țepe pe OLX, sunt foarte greu de prins, sau chiar autoritățile nici nu continuă ancheta în unele situații. Este și cazul unei achete începute de procurorii din Aiud, dar apoi închisă, după ce un bărbat a căzut în plasa escrocilor. 

Mai exact, în luna septembrie a anului 2021, bărbatul din Alba a căzut într-o capcană care în acea perioadă era foarte folosită de escrocii de pe internet.

Atât autoritățile, dar și mai mulți cetățeni au semnalat tehnica folosită de escrocii de pe internet.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Alba Iulia a vrut să vândă o bijuterie pe OLX, dar a fost contactat de escroci. Cum s-a terminat discuția

Potrivit motivării instanței, ”ca urmare a postării unui anunţ pe platforma OLX, persoane necunoscute au îndemnat persoana vătămată să introducă datele cardului pe un site indicat de acestea, care au efectuat astfel o tranzacţie frauduloasă în valoare de aproximativ 1.100 lei, fără a avea acordul persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

După ce și-a dat seama că a fost înșelat bărbatul a depus o plângere la poliție, dar a reușit să își recupereze banii cu ajutorul băncii la care avea cardul emis.

A existat o anchetă, dar după un timp procurorii din Aiud au cerut în instanță confirmarea renunțării la urmărirea penală.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ: Tentativă de fraudă pe OLX. Cum acționează atacatorii și la ce trebuie să fiți atenți

”în ciuda eforturilor depuse de către organele de cercetare nu s-au identificat date sau indicii menite a conduce la descoperirea autorilor şi nici nu se mai întrevăd posibilităţi realistice de identificare în acest sens, faptul că persoana vătămată şi-a recuperat prejudiciul şi nu se constituie parte civilă, faptul că BRD nu se constituie parte civilă în cauză, valoarea redusă a prejudiciului cauzat, precum şi cheltuielile judiciare şi efortul organelor judiciare necesare în derularea în continuare a procesului penal prin raportare la gravitatea faptelor şi urmările ei”, se arată în motivarea magistraților.

Mai exact se renunță la anchetă deoarece este foarte greu de identificat o persoană sau un grup de persoane care lucrează și de asemenea ar exista costuri prea mari pentru a continua ancheta.

CITEȘTE ȘI: Alertă CERT-RO: Tentativă de fraudă prin anunțuri pe OLX. Cum funcționează țeapa și la ce trebuie să fiți atenți

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Aiud au acceptat cererea procurorilor și au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax