Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au acționat un jandarm și un polițist din Alba, în urmă cu doi ani, puși în fața deciziei de a sparge o ușă. Au salvat o viață

Publicat

Cazul crimei urmate de o sinucidere din Alba Iulia a generat o serie de reacții din partea opiniei publice legate de modalitatea în care polițiștii IPJ Alba au acționat, însă readuce în acualitate un caz aproximativ similar din 2021. 

Este vorba despre intervenția polițiștilor în apartamentul crimei, la trei ore de la apelul prin 112, unde mama a semnalat că bebelușul ar putea fi în pericol.

Polițiștii au spart ușa locuinței date în chirie, abia după ce proprietarul din Turda a ajuns în Alba Iulia.

Cazul este în mare parte similar cu unul din 2021, unde un jandarm și un polițist din Alba Iulia au luat decizia, în urma unui apel la 112 să spargă ușa unui apartament. Atunci cei doi oameni ai legii au oprit un bărbat care se pregătea de sinucidere.

Cum au spart ușa în 2021, un polițist și un jandarm, după un apel la 112

Fapta s-a petrecut tot la sfârșit de luna martie în anul 2021 și tot într-o zi de sâmbătă, pe timp de noapte. Atunci un polițist și un jandarm au intervenit la timp și au reușit să îl oprească din acțiunea sinucigașă pe un bărbat din Alba Iulia.

”Nu ne-am făcut decât datoria și ne bucurăm că am reușit să salvăm o viață”, declarau cei doi în 2021.

CITEȘTE ȘI: Un polițist și un jandarm din Alba au împiedicat o sinucidere: ”A realizat ce greșeală era să facă și a început să plângă”

Alarma a fost dată sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, când agentul principal Alexandru Alb din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Alba Iulia și sergent major Bogdan Oniche, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, colegi în patrula mixtă de siguranță publică, se pregăteau să iasă din serviciu.

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că are informații certe că o cunoștință de-a sa intenționează să își ia viața.

La fel și în cazul din 2021, oamenii legii, în 2023, au fost anunțati de mama bebelușului că acesta ar fi în pericol.

Primii care au ajuns la apartamentul în care se afla presupusul sinucigaș în cazul din 2021 au fost Alexandru și Bogdan. Ușa era încuiată, iar nimeni din interior nu a răspuns la sonerie, motiv pentru care cei doi au hotărât să o spargă.

Similar a fost și momentul în care polițiștii din Alba Iulia sunau la ușa în care se afla Radu Bogdan, alături de copil. Similar ca și în 2021, nmeni nu mai răspundea la ușă.

Asta se întâmpla la scurt timp după apelul de la 112, dar în cazul recent, nimeni nu și-a asumat intrarea prin forță, deoarece proprietarul apartamentului, un bărbat din Turda nu și-a dat acordul pentru spargerea ușii.

Asumarea polițistului și a jandarmului în 2021

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, cei doi au reușit să intre în apartament, iar într-una dintre încăperi l-au găsit pe un bărbat de 46 de ani care încerca să se sinucidă.

”Acesta s-a oprit din acțiunea sa, a realizat ce greșeală urma să facă și a început să plângă” au transmis polițiștilor.

Bărbatul a fost preluat de ambulanță și a fost transportat la spital.

”Nu ne-am făcu decât datoria și suntem bucuroși că am putut salva o viață” au spus, cu modestie, cei doi colegi de patrulă, au spus oamenii legii în 2021.

Cum au motivat polițiștii din Alba intervenția după trei ore

Copilul în vârstă de numai un an, se pare că era în weekend la tatăl său. Tânăra și Radu erau despărțiți de câteva luni. După ce femeia a sunat la 112 și a sesizat că este speriată de situația copilului, polițiștii au luat legătura cu tatăl.

Polițiștii au vorbit la telefon cu bărbatul, care a dat asigurări că fiul său este bine și chiar și-a exprimat disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și ulterior nu a mai răspuns la telefon.

CITEȘTE ȘI: De ce au intrat polițiștii după 3 ore de la apelul la 112, în apartamentul unde erau autorul crimei de la Alba Iulia și fiul său

Tatăl copilului nu era într-o stare de agitație când a vorbit cu polițiștii. Apoi a închis brusc apelul și nu a mai putut fi contactat.

La nici una dintre cele două locații în care a fost căutat, nu a fost primit răspuns și din interior nu se auzeau zgomote, transmit reprezentanții instituției.

Reprezentanții IPJ Alba spun că nu erau indicii clare că viața cuiva ar fi fost în pericol

Imediat, polițiștii s-au dus la domiciliul acestuia, dar și la adresa unde locuia în chirie. La nici una dintre locații nu au găsit, spun ei, indicii cu privire la posibile fapte de violență.

Atunci s-a luat legătura și cu proprietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa el la fața locului de la Turda, unde locuiește.

Cine este Bogdan R., tatăl care și-a ucis copilul și apoi și-a luat viața. Fire retrasă și recalcitrantă

A durat destul de mult penru acesta să ajungă și, în final ușa a fost oricum a fost spartă, pentru că era încuiată pe dinăuntru.

Descoperirea a fost șocantă. Cei doi, tată și fiu au fost găsiți spânzurați în holul apartamentului.

Toate explicațiile oficiale, mai jos:

”În noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, transmitând faptul că fiul său, în vârsă de un an, se află în grija fostului său partener și este îngrijorată în legătură cu acesta după ce a primit mesaje de la bărbat, legate de relația lor, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața cuiva ar fi în pericol.

Polițiștii au luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu propietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului.

Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia” este poziția exprimată de IPJ Alba.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maris Eugen

    joi, 30.03.2023 at 10:37

    Hei….in cazul respectiv nu au acționat polițiștii respectivi. Eu cel care scriu mesajul am fost. Nu e corect….
    Colegii respectivi nici nu știu unde a fost evenimentul.🤣🤣🤣.
    Domnii de la Alba 24 ma cunosc și știu cum sa ma contacteze pentru lămuriri😉.
    Nu ca ar face vreo diferența.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax