Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Cum i-au furat hackerii banii de pe card, unui bărbat din Câmpeni, după ce a postat un anunț pe OLX. Ce au decis procurorii

Publicat

frauda internet

Cei care au căzut în plasa escrocilor de pe internet, după ce au scos la vânzare un obiect pe OLX nu au aproape nici o șansă să își recupereze banii, sau chiar să afle cine i-a păcălit. 

Este vorba despre o metodă, în care hackerii de pe internet abordează vânzători de pe OLX, pe aplicația WhatsApp și le spuneau că pentru a le face plata trebuie să acceseze un link și să își bage datele de pe card pentru a primi banii. 

Mai multe persoane din Alba au căzut în plasa escrocilor. Deși anchetatorii deschid dosare penale, acestea sunt cel mai adesea închise din cauza lipsei de probe.

CITEȘTE ȘI: Cum au furat hackerii aproape 19.000 de ruble de pe cardul unei femei din Alba. Ce au decis magistrații din Alba Iulia

Este și cazul unui bărbat din Câmpeni care în data de 11 noiembrie 2021 a postat un anunț pe OLX, prin care vindea un obiect.

”La scurt timp după, persoana vătămată a fost contactată prin whatsapp de către o persoană, ocazie cu care acesta s-a arătat interesat de achizitionarea bunului, propunând persoanei vătămate ca pretul să fie achitat printr-o aplicatie.

Astfel, presupusul cumpărător a trimis persoanei vătămate un link către o pagină de internet, pe care acesta a accesat-o și în care a introdus datele cardului său bancar.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT: Nu deschideți mesaje audio primite prin SMS. Cum funcționează o nouă tentativă de atac cibernetic asupra telefonului

Ulterior, persoana vătămată a fost notificată cu privire la faptul că, de pe cardul său, a fost efectuată o operatiune financiară în cuantum de 430,41 lei către comerciant MT_payment. Din declaratia persoanei vătămate rezultă că prejudiciul cauzat este în cuantum de 430,41 lei, sumă cu care se constituie parte civilă în procesul penal”, se arată în motivarea instanței.

Anchetatorii au pornit o investigație, dar din cauza lipselor de probe au decis să închidă dosarul penal. În data de 19 aprilie, magistrații judecătoriei Câmpeni au admis cererea de renunțare la urmărirea penală și au închis dosarul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax