Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au furat hackerii aproape 19.000 de ruble de pe cardul unei femei din Alba. Ce au decis magistrații din Alba Iulia

Publicat

frauda internet

Procurorii din Alba Iulia au închis un dosar penal și automat cercetările în cazul unei femei care a căzut în plasa escrocilor de pe internet, printr-o metodă care a făcut multe victime în ultimii doi ani. Hackerii i-au furat din contul femeii 18.935 ruble, adică echivalentul a 1.000 de lei.

Este vorba despre o escorcherie care nu a putut fi oprită de autorități. Mai exact, multe dintre persoanele care postau bunuri la vânzare pe platforme on-line precum OXL erau contactate pe WhatsApp, de către un potențial cumpărător.

”Cumpărătorul” le cerea vânzătorilor să își bage datele de pe card, pe un site pentru a putea face așa zisa plată pentru respectivul produs.

Însă odată ce datele de pe card erau introduse, escrocii furau diferite sume de bani de pe card, iar apoi dispăreau din mediul on-line.

La fel s-a întâmplat și în cazul unei femei din Alba. Modul în care femeia a rămas fără bani pe card au fost detaliate de magistrații din Alba Iulia, în motivarea instanței, după ce judecătorii au admis cererea de renunțare la urmărirea penală.

Cum funcționează țeapa

Potrivit motivării instanței, ”la data de 26 decembrie 2021 persoana vătămată a postat pe platforma OLX un anunț prin care oferea spre vânzare un produs.

La scurt timp, aceasta a fost contactată pe numărul său personal, pe aplicația Whatsapp, de către o persoană necunoscută care s-a arătat interesată de achiziționarea bunului oferit spre vânzare și care i-a trimis persoanei vătămate un link pentru a-și introduce datele cardului bancar.

După accesarea respectivului link, persoanei vătămate i s-a deschis o pagină web, unde și-a introdus datele cardului bancar, iar ulterior de pe cardul acesteia s-a efectuat o tranzacție frauduloasă în valoare de 18.935 ruble (1024,25 lei)”, se arată în motivarea instanței.

Autoritățile au deschis un dosar penal, dar nu au reușit să dea de urma hackerilor.

Drept urmare procurorii au cerut ca ancheta să fie terminată. În data de 11 aprilie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor de confirmare a renunțării la urmărirea penală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    vineri, 15.04.2022 at 15:26

    Am avut un obiect de arta romanesc la vanzare pe OLX, si am primit tot felul de cereri in care am oferit detaliile necesare unei asemnea tranzactii ! Brusc am primit o oferta de nerefuzat de pe un cont Watsapp in care scria cu greselile cunoscute gramticale din Basarabia gen romin, sint interesat etc! A spus ca mi a facut plata si ca trebuie sa i dau datele cardului, cu o interfata foarte bine copiata de pe OLX, sincer se vedea clar de la o posta ca sunt escroci! Sper sa nu fi cazut in plasa acestor escroci aceasta doamna pt ca daca e asa e de tot rasul! Escrocii au succes doar la oamenii creduli, bonlavi dar si calici!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax