Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum și-a atacat victima un tânăr din Alba Iulia care a fost condamnat la ÎNCHISOARE cu SUSPENDARE pentru tentativă de viol

Publicat

politie noaptea

Rareș Ș.T. a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce într-o seara de decembrie a încercat să violeze, pe o stradă dintr-un cartier din Alba Iulia, o minoră de 14 ani, care mergea spre casă. 

Modul în care acesta a atacat-o pe minoră, în jurul orei 20.30, în data de 20 decembrie 2020, a fost transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, reporterilor alba24.ro. 

Potrivit procurorilor, în timp ce minora se deplasa spre casă, Rareș, tânărul de 18 ani a început să meargă în spatele acesteia.

Atacul

La un moment dat a prins-o pe minoră cu brațul în jurul gâtului, iar pentru a o împiedica să țipe i-a pus cealaltă mână la gură. După a împins-o pe tânără de pe trotuar, în spatele unui gărduleț. Copila a căzut pe burtă.

CITEȘTE ȘI: ÎNCHISOARE cu SUSPENDARE pentru un tânăr din Alba Iulia care a încercat să violeze o minoră pe o stradă din oraș

”(…)a întors-o cu fața către el, s-a poziționat deasupra sa, imobilizând-o cu brațele, și a sărutat-o”, precizează procurorii.

Fata s-a luptat cu agresorul

”În tot acest interval de timp, persoana vătămată a încercat să opună rezistență, să lovească cu picioarele și să îl dea pe inculpat jos de pe ea. De asemenea, în încercarea de a scăpa, persoana vătămată a țipat de mai multe ori în momentele în care a reușit să înlăture mâna inculpatului de pe gura sa și a încercat să solicite ajutor de pe telefonul mobil, însă inculpatul i l-a luat din mână și l-a pus pe iarbă, în apropierea locului în care se aflau”, se mai arată în starea de fapt reținută de procurorii din Alba Iulia.

Atacul s-a terminat când un bărbat a aparut în zona și a strigat către agresor să o lase în pace pe fată. În acel timp Rareș s-a ridicat de pe victima și a fugit printre blocuri.

Prinderea și lasarea în libertate fără nici o măsură preventivă

După ce a comis fapta, acesta a fost prins de polițiști 3 zile mai târziu, pe 23 decembrie. După ce a fost prins, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut arestarea preventivă a acestuia, dar judecătorii au respins cerere și l-au lăsat liber.

CITEȘTE ȘI: Cum a încercat un tânăr din Alba Iulia să violeze o minoră, pe o stradă din oraș. Trimis în judecată, în arest la domiciliu

Abia în apel, magistrații Tribunalului Alba au dispus arestarea la domiciliu.

Însă, tânărul nu a respectat măsura arestării la domiciliu. Mai exact, în data de 15 și 16 martie 2021 acesta a părăsit domiciliul la care era arestat. Drept urmare, procurorii au cerut arestarea preventivă, fapt care s-a și petrecut.

La cea mai recentă verificare a măsurii preventive, din data de 13 aprilie, arestarea preventivă a fost menținută, tânărul fiind încarcerat la Penitenciarul Spital București Jilava.

Pedeapsa

Pentru fapta comisă, judecătorii Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe Rareș Ș. T. la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de viol. De asemenea, acesta a fost obligat la 80 de ore de muncă în folosul comunității, ore pe care le va executa în cadrul Primăriei Alba Iulia sau la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care un tânăr din Alba Iulia cercetat pentru tentativă de viol a fost arestat preventiv

Pentru trauma pe care i-a cauzat-o minorei de 14 ani, a fost obligat la plata a 6.000 de lei cu titlul de daune morale.

Procurorul care a participat la ședința de judecată a solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă cu închisoarea, cu executare, în regim de detenție.

Decizia dată de Judecătoria Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară de judecată.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. dolfi

  sâmbătă, 29.05.2021 at 10:18

  acest tanar va deveni bombardier, ca n-are nici o teama. A scapat acum, mai scapa si de alte dati.
  Judecatori infractori….
  Cum ma sa-l lasati liber pe gunoiu asta ma? Nici o suspendare! 3 Ani la ocna pana cand nu i se mai scoala jucaria decat cu ajutor. Leprelor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Programul Femeia Antreprenor 2022: Guvernul pune la bătaie 150 milioane de lei. Apelul de finanțare a se deschide în 18 august

Publicat

femeie calculator laptop

Guvernul vrea să stimuleze femeile să înființeze afaceri și lansează o schemă de ajutor de minimis special pentru acestea. Apelul de finanțare a programului Femeia Antreprenor 2022, care are un buget de peste 150 de milioane de lei, se deschide în 18 august, a anunțat joi Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Potrivit MAT, Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea înființării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi ale prejudecăţilor existente încă la nivel local.

Programul Femeia Antreprenor: Cine poate participa

Societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul de societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.

Aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor va fi disponibilă din 18 august. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile calendaristice pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

Prin implementarea programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare, bugetul estimat pentru întreaga perioadă fiind 1.000.000.000 lei.

„Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în anul 2022 pentru IMM-urile din România. De această dată, vizăm diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei.

Suplimentar, observăm că în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori.

Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților.

Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor.

Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Femeia Antreprenor 2022: Cum se face inscrierea în program

Înscrierea în cadrul programului, dar și toată implementarea și derularea măsurii de sprijin se va face exclusiv on-line prin intermediul aplicației Ministerului antreprenoriatului și turismului IMM-Recover https://granturi.imm.gov.ro, sistem informatic dezvoltat în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale ce permite digitalizarea completă a raportului dintre administrație și aplicanți, eliminând complet atât interacțiunea dintre funcționari și reprezentanții societăților aplicante, cât și depunerea de documente emise de alte instituții ale statului.

Data de la care va fi activă aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor este 18 august 2022 pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro , începând cu ora 10.00 a.m., iar numărul de Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin este 021-9059. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile calendaristice pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

Programul Femeia Antreprenor – Documente:

AICI: ProceduraWonderTechavizatCCDIMM_CC10082022

AICI: Anexa-1-FormularInscriere_FemeiaManager2022

AICI: Anexa-2-declaratie-ajutor-de-minimis_womanTech2022

AICI: Anexa-3-declaratie-IMMwomanTech2022

AICI: Anexa-4-calcul-intreprinderi_womanTech2022

AICI: Anexa-5-lista-agentii_WomanTech2022

AICI: Anexa-6-acord-de-finantare_WomanTech20222

AICI: Anexa-7-cerere-de-rambursare_WomanTech20222

AICI: Anexa-8-formular-decont_WomanTech2022

AICI: Anexa-9-cereretiprenuntare_WomanTech2022

AICI: Anexa-10-imputernicire_WomanTech2022

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Biserică nouă într-un sat cu 14 locuitori din Alba. IPS Irineu a sfințit piatra de temelie. Ambiții pentru repopularea localității

Publicat

O biserică nouă, din lemn, va fi construită într-un sat din Alba în care mai sunt doar 14 locuitori. IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat joi slujba de punere a pietrei de temelie a pentru noua biserică din Ocnișoara, un sat care aparține de comuna Lopadea.

Sunt ambiții mari pentru repopularea acestui sat care în anul 1968 era comună și avea 800 de locuitori. Consiliul Județean Alba și Primăria Lopadea Nouă au lansat mai multe proiecte comune prin care se încearcă repopularea și revitalizarea satului în care se mai află acum doar 14 locuitori.

Astfel autoritățile au început modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și construcția unui ștrand cu apă sărată.

”Un moment plin de emoție astăzi, la Ocnișoara, unde ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică a satului”  a scris Ioan Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

”Biserica din lemn, modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și viitorul ștrand cu apă sărată și arhitectură tradițională, vor duce la reînvierea satului.

Dumitrel este convins că ”prin proiectele comune ale Consiliului Județean Alba și ale Primăriei comunei Lopadea Nouă, condusă de primarul Marian Indreiu, va demonstra că satul Ocnișoara se va revitaliza!”

foto: facebook/ Ion Dumitrel

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Ultramaratonistul Marius Iorga din Blaj a alergat 160 de kilometri pentru un băiat cu dizabilități, la competiția Val d’Aran

Publicat

Ultramaratonistul blăjean Marius Iorga (42 de ani) a participat, în acest an, pentru prima dată, la una dintre cele mai importante competiții de acest gen din lume, Val d’Aran by UTMB, desfășurată în Spania.

Acesta a terminat cu bine cursa de 100 de mile (aproximativ 160 de kilometri), în 31 de ore, în condițiile în care diferența de altitudine, pe parcursul ultramaratonului, a fost de peste 10.000 de metri. Acesta poate fi ascultat la Radio Blaj, unde a vorbit despre performanța sa.

Cu obiectivul atins, Marius Iorga s-a calificat pentru tombola care îi va selecta pe cei 2.000 de sportivi ce se vor afla, în 2023, la startul celui mai important concurs UTMB, Ultra-Trail du Mont-Blanc, din Franța, o adevărată Ligă a Campionilor în alergarea montană, motivul pentru care s-a apucat de acest sport, așa cum afirmă ultramaratonistul nostru.

Revenit din Spania, Marius Iorga a acceptat invitația Radio Blaj de a vorbi despre prezența la această competiție.

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

În acest an, pentru prima dată, Marius Iorga a participat la ultramaratoane de peste 100 de kilometri, fără însă a neglija activitatea umanitară, pentru fiecare cursă desfășurând o campanie de strângere de fonduri, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și la Val d’Aran by UTMB din Spania, când a alergat pentru un băiat cu dizabilități din Blaj.

Sursa foto: Radio Blaj

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru marcarea parcărilor din oraș. Ce locuri de parcare vor fi vopsite în verde

Publicat

parcare

Primăria Alba Iulia a cumpărat recent materiale pentru marcarea parcărilor din municipiu. De asemenea, locurile de parcare din zona stațiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice vor fi vopsite în culoarea verde. 

Valoarea totală a achiziție este de 28.024,52 de lei, fără TVA.

Au fost achiziționate:

 • Diluant vopsea marcaj rutier – ambalat la bidoane de 18 kg – 36 buc.
 • Vopsea monocomponentă alb pe bază de apă pentru marcaj rutier, ambalată la cutii de 25 kg. – 2.000 buc.
 • Vopsea monocomponentă pe bază de solvent pentru marcaj rutier, ambalată la cutii de 25 kg – culoare verde – 150 buc.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax