Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea în Transilvania și în țară, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie

Publicat

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie 2023: Meteorologii anunță că urmează două săptămâni în care vom avea variații destul de mari de temperatură. Vor alterna perioadele în care vremea va fi mai caldă decât ar trebui să fie pentru această perioadă din an, dar și perioade cu vreme rece și precipitații consistente.

Potrivit prognozei ANM pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 20 noiembrie – 3 decembrie 2023, vor fi perioade în care vom avea temperaturi mari mari decât cele normale pentru data din calendar. Meteorologii estimează că vor fi și multe precipitații, în majoritatea zonelor țării.

Vremea în Alba, în săptămâna 20 – 26 noiembrie 2023: vremea va fi rece și mohorâtă. Temperaturile minime coboară până la valori negative. La munte va fi frig, cu minime de -5 grade Celsius și perioade cu ploaie înghețată și ninsoare.

Citește și: Vremea până în 4 decembrie: Condiții meteo în mini-vacanța de Ziua Națională a României. Prognoza meteo pe patru săptămâni

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie 2023.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Transilvania

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante. Astfel, vor fi perioade (21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 6…12 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional.

În restul zilelor, regimul termic va fi în general apropiat de cel climatologic specific, în medie cu temperaturi diurne de 1…6 grade și nocturne de -5…0 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în 23-24 noiembrie.

Pe parcursul primei săptămâni, local vor fi precipitații slabe, cu caracter temporar. Probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente va crește în perioada 28-29 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Banat

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice importante. Astfel. vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 10…14 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional.

În restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 6…8 grade și nocturne de 1…2 grade, în medie).

În jurul datei de 23 noiembrie vremea va fi rece, astfel că maximele vor fi de 3…4 grade și minimele de -4…-2 grade.

Ploi mai frecvente vor fi în perioada 21-22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Crișana

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante. Astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 9…14 grade și minime de 1…6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 6…7 grade și nocturne de 1…2 grade, în medie).

În jurul datei de 23 noiembrie vremea va fi rece, astfel că maximele vor fi de 2…5 grade și minimele de -5…-3 grade.

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Maramureș

Zilele caracterizate de o vreme apropiată de normal (cu temperaturi maxime de 5…7 și minime de 0…2 grade, în medie).  Vor alterna cu perioade mai calde, în special în 21 noiembrie și între 26 și 28 noiembrie, când -mediat regional- ziua vor fi 8…11 grade și noaptea 1…4 grade.

Vreme rece va fi în jurul datei de 23 noiembrie, cu maxime termice de 1…3 grade și minime de -5…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului și în perioadele 24-25 și 28-29 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Moldova

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante. Astfel, vor fi perioade (în jurul datei de 21 noiembrie și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în special în jumătatea de sud a regiunii, respectiv maxime de 8…14 grade și minime de 1…6 grade, mediat regional.

De asemenea, vor fi și intervale caracterizate de temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice (în medie 4…6 grade ziua și -3…0 grade noaptea).

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Dobrogea

Zilele caracterizate de un regim termic apropiat de normal (în medie cu temperaturi maxime de 8…11 și minime de 3…5 grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 23 noiembrie) vor alterna cu perioade de vreme caldă pentru această perioadă din an.

Mai cald va fi în special în 21 noiembrie și între 26 și 29 noiembrie -mediat regional, când ziua vor fi 13…15 grade și noaptea 5…8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 22 noiembrie și spre finalul intervalului de referință.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Muntenia

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante.

Astfel, vor fi perioade (în jurul datei 21 noiembrie și cu probabilitate mare și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11…15 grade și minime de 3…7 grade, mediat regional.

În restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 7…11 grade și nocturne de -1…3 grade, în medie, cu valori mai scăzute în 23/24 noiembrie).

Ploi locale, slabe se vor semnala în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante; astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11…15 grade și minime de 4…6 grade, mediat
regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi mai apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 8…11 grade și nocturne de 1…4 grade, în medie, cu valori mai mici în 23-24 noiembrie).

Ploi pe suprafețe relativ extinse vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 3 decembrie. La munte

Regimul termic va oscila în general în jurul celui normal în această perioadă a anului. Vor fi perioade în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice, în data de 21 noiembrie și în perioada 26-29 noiembrie (în medie cu maxime de 0…7 grade și minime de -4…0 grade).

Pe de altă parte, sunt prognozate și intervale cu vreme mai rece, în special în 23-24 noiembrie (ziua cu valori de -4…4 grade și noaptea între -8 și -4 grade).

Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în zilele de 22, 25 și 26 noiembrie și la finalul intervalului de referință.

La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar la înălțimi de sub 1500 m vor fi perioade cu lapoviță sau chiar ploi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax