Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum va începe noul an școlar. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea elevilor la şcoală

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat luni, că o decizie privind deschiderea noului an şcolar va fi luată în a doua jumătate a lunii august.

Demnitarul a precizat că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, dar că o decizie va fi comunicată dascălilor şi elevilor în a doua jumătate a lunii august.

Vezi și Ce ore sunt eliminate de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Planurile Ministerului Educației

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă. Dar repet, nu ţine doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus Nelu Tătaru.

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a spus că este de părere că ar fi complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

Citește și Schimbări la gimnaziu. Materii eliminate și ore mai puține pentru elevi. Variante luate în calcul de Ministerul Educației

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Și în funcție de condițiile locale, vom aveam mai mult școală normală, cu elevii la școală, sau mai multă școală online, sau sistem mixt”, a mai spus Iohannis.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Citește și Legea care permite înființarea claselor cu mai puțini elevi, promulgată. Numărul maxim de copii la creșe, grădinițe, școli

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate