Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum vor da elevii din clasele I – IV lucrările de control, în timpul școlii online. Precizări din GHIDUL pentru clasele primare

Publicat

Elevii până în clasa a IV-a ar putea susține testele online cu „carțile deschise”. În cazul scenariului roșu din învățământul primar. Conform ghidului școlar pentru clasele primare publicat de Ministerul Educației, elevii vor avea acces liber la surse de inspirație.

Potrivit recomandărilor publicate în ghidul școlar, „evitarea, în evaluarea online, a situațiilor prin care să se controleze „corectudinea” modului de susținere a evaluării.

Citește și Ghidul pentru gimnaziu și liceu: Profesorii nu mai intră cu catalogul la clasă. Fiecare oră, de 55 de minute, cu două pauze

Acestea pot fi înlocuite cu strategii alternave: proiectarea evaluărilor care permit accesul la „cărți deschise”, surse de informare etc. în mod deliberat; prezentări ale unor proiecte etc.”

Ghidul mai prevede „utilizarea metodelor/instrumentelor de evaluare specifice învățării online (testul online, portofoliul electronic, proiectul etc.)” și „postarea portofoliului electronic pe platformă, acolo unde este posibil.

Utilizarea portofoliului electronic pentru evaluarea progresului elevilor”, precum și „evaluarea integrată (exemplu: dacă se evaluează prin proiect – se poate acorda calificav la discipline diferite).”

Ghidul pentru clasele I-IV AICI: Ghid anul școlar 2020-2021 – Învătamânt primar

În ideea adaptării și modernizării modului de predare-învățare, în ghid mai apare recomandarea de a uliza temele pentru acasă ca „modalitate eficientă de învățare, fără ca acestea să constuie o presiune asupra elevilor și asupra familiilor acestora”.

Citește și Început de an școlar: GHIDURILE oficiale pentru grădinițe, școli și profesori, publicate de minister. Scenarii și condiții

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax