Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cumpărarea de vechime în muncă, prelungită până la sfârșitul anului. Proiect la Ministerul Muncii

Publicat

casa de pensii oameni Persoanele care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat își vor putea plăti până în 31 decembrie asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii. Potrivit legislației actuale, termenul limită pentru a putea cumpăra vechime în muncă este 27 aprilie.

Citește și Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii Alba

Proiectul de OUG prevede prelungirea cu încă șase luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii.

Astfel, cei care vor să plătească aceste contribuții de asigurări sociale, o pot face într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, până la data de 31 decembrie 2017.

Ministerul Muncii precizează ca măsură a fost propusă în urma numeroaselor solicitări venite din partea unor cetățeni români din țară și străinătate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită inițial expiră pe 27 aprilie.

Până la data de 10 martie 2017 au fost încheiate 11.152 de contracte de asigurare socială, pentru care s-au achitat contribuții de asigurări sociale în valoare totală de 59.051.082 lei, potrivit evidențelor Casei Naționale de Pensii Publice.

Legea 186/2016 prevede că persoanele care nu au calitatea de pensionari pot achita contribuția de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, fiind vorba de intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială și ultimii cinci ani anteriori acestei date.

Potrivit Legii 186/2016, termenul limită pentru cumpărarea vechimii în muncă este 27 aprilie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax