Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cumpărarea de vechime în muncă prin noua lege a pensiilor va permite 2 lucruri. Declarații ale ministrului Simona Bucura Oprescu

Publicat

Cumpărarea de vechime în muncă este menținută și în noua lege a pensiilor și va permite două lucruri: fie completarea stagiului minim de cotizare, fie creșterea veniturilor la pensie. 

Declarația aparține ministrului Muncii, Simona Bucura – Oprescu, la Alba24.

VIDEO: Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu și europarlamentarul Victor Negrescu au participat la evenimentele dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia.

Cu acest prilej, cei doi au fost invitați în redacția Alba24.

”Noua lege prevede foarte clar: posibilitatea de cumpărare a vechimii continuă! Fiecare român poate cumpăra până la 6 ani de vechime, astfel încât să își poată întregi stagiul de cotizare, dacă are nevoie de acești ani pentru stagiul minim de cotizare sau pentru a-și crește veniturile la pensie.

Deci această posibilitate rămâne, este menținută și în noua lege”.

Cumpărarea de vechime în muncă s-a SCUMPIT de la 1 octombrie

Majorarea salariul minim de la 1 octombrie 2023 a modificat și suma pe care o vor plăti cei care vor să își cumpere vechime în muncă.

Vezi și Pensiile vor fi majorate în fiecare an în luna ianuarie. Exemple de calcul pentru categorii de pensii

Guvernul a prelungit perioada în care românii din țară sau din străinătate pot cumpăra vechime în muncă pentru a completa stagiul minim de cotizare necesar pensionării pentru limită de vârstă.

Citește și Pensii 2024: Ce bonusuri primești dacă lucrezi mai mult de 25 de ani, prin noua lege a pensiilor. Trei situații

De la data de 1 octombrie 2023 salariul minim brut a fost majorat de la 3.000 lei, la 3.300 lei, rezultă că și contribuția la sistemul public de pensii a crescut de la 750 lei pe lună la 825 lei pe lună.

Concret, începând din 1 octombrie 2023, persoanele interesate să cumpere vechime vor plăti astfel:

  • 9.900 lei pentru un an
  • 19.800 lei pentru doi ani
  • 29.7000 pentru 3 ani
  • 39.600 lei pentru 4 ani
  • 49.500 lei pentru 5 ani
  • 59.400 lei pentru 6 ani

Alte detalii despre cumpărarea vechimii în muncă citiți AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax