Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de specializare în meseriile de bucătar şi frizerie-coafură-cosmetică în Alba. Locuri disponibile pentru sesiunile din luna mai

Publicat

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a transmis detalii despre cursurile de formare profesională ce vor fi organizate în luna mai. În Alba, sunt aşteptate să participe 40 de persoane la două cursuri pentru meseriile de bucătar, respectiv frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist.

Fiecare dintre cele două cursuri sunt organizate de AJOFM Alba pentru câte 20 de persoane.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Citeşte şi Condiţii de participare şi beneficii ale cursurilor de calificare pentru şomeri organizate de AJOFM Alba

La nivel naţional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna mai 178 programe de formare profesională pentru 3.723 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

Judeţele în care s-au înscris la cursuri cei mai mulţi participanţi sunt: Iaşi (250 persoane), Bihor (244 persoane), Dolj (182 persoane), Hunedoara (168 persoane) şi Dâmboviţa (140 persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizează programe de formare sunt: lucrător în comerţ (241 persoane), inspector tehnico – sanitare şi de gaze (213), comunicare în limba engleză (183), bucătar (175), frizer, coafor, manichiurist (160), operator introducere validare şi prelucrare date (154), contabil (148), patiser (120), agent de securitate (110), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (109).

De asemenea, AJOFM Alba organizează vineri, 25 aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Alba Iulia. Evenimentul are loc în sala de conferinţe de pe strada Bucovinei, zona Piaţa Centru.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax