Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea contestației depuse de unul dintre cei 3 suspecți în cazul crimei din Sibiu. Motivul

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, marți, judecarea contestației la măsura arestului preventiv, depusă de Marian Cristian Minae, unul dintre cei trei suspecți în cazul crimei din Sibiu.

Noul termen de judecată este 6 decembrie.

”Amână judecarea cauzei la data de 6 decembrie 2023, ora 10.00, faţă de lipsa inculpatului contestatorului, cu retinerea art. 204 alin. 7 Cod procedura penală, pentru când se emite cerere de asistenţă internațională către autoritățile judiciare din Marea Britanie în vederea obținerii eventualului acord pentru videoconferință și de realizare a videoconferinței sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales”, se arată în minuta instanței.

UPDATE: Precizări de la Curtea de Apel

”Având în vedere că, potrivit informaţiilor primite la dosarul cauzei, inculpatul contestator M.M.C. a fost identificat şi încarcerat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, iar, potrivit prevederilor legale prezenţa acestuia este obligatorie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea judecării contestaţiei pentru data de 06.12.2023, pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie, în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales.

Potrivit informațiilor existente la dosarul cauzei inculpații M.M.C. și G.L. au fost identificați și arestați în baza mandatului european de arestare, procedura de predare a acestora fiind în curs de desfășurare” – au precizat reprezentanții instanței, într-un comunicat.

Depistat în Irlanda

Marian Cristian Minae a fost depistat în Irlanda, după ce a fost dat în urmărire internațională.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au emis mandate de arestare preventivă pe numele celor trei suspecți: Laurențiu Ghița, Marian Cristian și Cosmin Zuleam.

Cristian Minae a făcut apel la decizia judecătorilor din Sibiu. A contestat decizia de arestare preventivă.

Reaminim că doi dintre cei trei bărbați suspecți în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu au fost reținuți de polițiștii din Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de reprezentații IGPR, duminică, 19 noiembrie.

Este vorba despre Laurențiu Ghița și Marian Cristian. Ghiță se afla în Scoția, iar Cristian în Irlanda de Nord. Aceștia au fost depistați după ce au fost dați în urmărire internațională.

Cosmin Costinel Zuleam nu a fost încă depistat.

Crima din Sibiu

Crima din Sibiu s-a petrecut în 6 noiembrie. Omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri. Bărbatul a murit la spital, o zi mai târziu, din cauza rănilor suferite.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară. Un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax