Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru următorul termen discutarea aspectelor în legătură cu funcția lui Raed Arafat la DSU

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a prorogat luni, pentru 7 iunie, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată, discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lui Raed Arafat.

La termenul anterior, din 29 martie, judecătorul a constatat că, din documentele depuse până la vremea respectivă, nu rezultă că secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU, admiţând excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a acestuia invocată de o reclamantă, potrivit Agerpres.

La şedinţa de luni, reprezentanta DSU a depus „actul care lipsea de la dosar”, respectiv un ordin de ministru din 2016, din care ar rezulta, după cum a susţinut aceasta, calitatea de reprezentant al DSU al lui Raed Arafat, mai precizează sursa citată.

În condiţiile în care reclamanta nu a fost prezentă în sală la termenul de luni, iar înscrisul respectiv nu a fost depus de către DSU cu cel puţin 5 zile înainte de şedinţă, magistratul a arătat că e „o chestiune care nu poate fi tranşată” fără ca aceasta să aibă cunoştinţă de conţinut.

Ca atare, a decis să proroge „discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată”.

Instanţa a prorogat, pentru termenul viitor de judecată, şi discutarea excepţiei inadmisibilităţii, a excepţiei lipsei de interes şi celorlalte chestiuni de drept invocate, în cadrul procesual adecvat.

”Prorogă discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată”, se arată în hotărârea de luni.

Instanța a comunicat că, ”referitor la dosarul 5995/2/2021 aflat pe fond pe rolul Curții de Apel Alba Iulia în care reclamanta Petruț Nicoleta în contradictoriu cu Guvernul României, DSU și MAI a cerut anularea mai multor HG emise în starea de urgență și alertă, la termenul de judecată din 09.05.2022, instanța a admis excepţia formulată de Guvernul României privind tardivitatea modificării acţiunii prin notele de şedinţă depuse de reclamantă în data de 14.02.2022 şi 28.03.2022 și, prin urmare, anulează cererile incidentale și de modificare a acțiunii față de forma inițială a cererii de chemare în judecată cu care a fost investită instanța”.

S-a stabilit un nou termen de judecată la data de 7 iunie 2022.

Vezi și Este sau nu Raed Arafat, șeful DSU? Curtea de Apel Alba Iulia a motivat o decizie cu implicații asupra actelor emise în pandemie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat recent că Raed Arafat este numit expres ca şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă, secretar de stat în MAI și că numirea acestuia a avut loc în urmă cu opt ani.

Ce a decis Curtea de Apel Alba Iulia la termenul din 9 mai

Conținutul integral al minutei: Solutia pe scurt:

”Admite excepţia formulată de Guvernul României privind tardivitatea modificării acţiunii prin notele de şedinţă depuse de reclamantă în data de 14.02.2022 şi 28.03.2022, constată că reclamanta este decăzută din dreptul de modificare a acţiunii conform art. 204 din noul Cod de procedură civilă şi, în consecinţă, anulează cererile incidentale/de modificare a acţiunii, cu privire la obiectul acţiunii şi motivarea acţiunii prin raportare la forma iniţială cu care a fost investită instanţa, depuse de reclamantă prin notele de şedinţă din data de 14.02.2022 şi 28.03.2022. Cu drept de recurs odată cu fondul.

Se va acorda un nou termen de judecată la data de 07.06.2022 pentru când:

  • Se vor comunica cu toate părţile înscrisurile depuse pentru acest termen de judecată privitoare la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, notele scrise depuse de reclamantă, câte un exemplar din cererea de intervenţie accesorie şi cererea de intervenţie principală formulate în cauză.
  • Se va pune în vedere intervenientului principal să timbreze cererea de intervenţie cu taxă judiciară de timbru, în cuantum de 50 lei, sub sancţiunea anulării acesteia.
  • Prorogă discutarea în condiţiile art.64 Cod proc.civ. a admisibilităţii în principiu a celor două cereri de intervenţie formulate în cauză.
  • Prorogă discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată.
  • Prorogă discutarea excepţiei inadmisibilităţii, a excepţiei lipsei de interes şi celorlalte chestiuni de drept invocate, în cadrul procesual adecvat, cu respectarea prev. art. 248 C.p.c. privind ordinea de soluţionare, pentru termenul viitor de judecată”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax