Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea Europeană de Justiție: TAXA AUTO din România este ILEGALĂ. Statul pierde sume uriaşe pentru cheltuieli de judecată

Publicat

esapament poluare Curtea Europeană de Justiţie a hotărât, din nou, că taxa de mediu sau „de poluare”, pe care statul român o încasează de la populație la înmatricularea maşinilor noi, este ilegală.

România a pierdut, de ani de zile, procese din cauza taxei auto, dar autorităţile de la Bucureşti nu renunţă la această taxă. În ciuda litigiilor pierdute şi a costurilor uriaşe pentru statul român, celebra taxă auto introdusă de Rovana Plumb a fost modificată de câteva ori, după deciziile instanței europene, însă nu a fost anulată. Astfel, ANAF şi Ministerul Finanţelor menţin practica declarată abuzivă de instanţe, provocând cheltuieli uriaşe generate de costurile proceselor pe care le pierde statul şi mai ales de birocraţia aferentă.

Sute de funcţionari din toată România gestionează mii de dosare cu litigii privind taxa auto. Practic, este o muncă inutilă. În țara noastră s-a consolidat deja o practică judiciară care întotdeauna dă dreptate proprietarilor de autoturisme care dau statul în judecată pentru a recupera taxa încasată abuziv.

Citește și TAXA AUTO 2017 ELIMINATĂ. Cum va restitui ANAF banii celor care au plătit deja. Cererile vor fi soluționate în 45 de zile »

Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg consideră că este o taxă discriminatorie și, astfel, mulți români vor putea să-și recupereze banii plătiți ilegal pentru înmatricularea mașinilor. Avocatul general al Curții susține că această taxă este o modalitate incorectă a statului român de a lua bani de la proprietarii de autoturisme.

surse: gândul.info, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax