Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dacian Cioloș la Alba Iulia. Premierul caută soluții pentru transferul cazărmii din Cetatea Alba Carolina, de la MApN la administrația locală

Publicat

ciolos dancu irimescu Premierul Dacian Cioloș, alături de vicepremierul Vasile Dâncu şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu s-au aflat luni la Primăria Alba Iulia unde au discutat cu autoritățile locale și județene despre anumite teme legate de dezvoltarea orașului și al județului. Printre temele abordate au fost clădirile din interiorul Cetății, care nu aparțin primăriei și nu pot fi reabilitate, ca de exemplu cazarma unităţii mlitare, ce aparține Ministerului Apărării.

De la Alba Iulia, premierul va ajunge la Ciugud unde va lansa un pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate.

„Am discutat despre dezvoltarea locală din municipiul Alba Iulia și din județ și despre modelul cum poate să sprijine guvernul în continuare aceste proiecte. La Alba Iulia suntem într-un municipiu reședință de județ un pic mai aparte, în sensul că, în ultimii ani, orașul acesta s-a dezvoltat foarte mult și prin competența pentru utilizarea fondurilor de a le folosi în mod eficient. S-a ajuns la un grad de dezvoltare și este firesc că orașul își propune să meargă mai departe, să meargă în continuare și cu fonduri europene și cu resursele locale pe care le are și am discutat despre modul în care poate poate orașul să folosească în continuare fonduri europene și putem găsi soluții adaptate care să țină cont și de capacitatea de absorbţie pe care orașul o are aici”, a declarat premierul Dacian Cioloș, luni dimineaţa, în deschiderea conferinței de la Primăria Alba Iulia.

Acesta a precizat că știe despre încercarea Primăriei de a lua în administrare cazarma unităţii militare din interiorul Cetății și că este în discuții cu Ministerul Apărării Naționale.

„Am discutat despre câteva puncte specifice. Legat de Cetate, unde, dincolo de clădirile care au fost deja reabilitate, mai sunt câteva posibilități care ar putea să crească potențialul zonei. Știu de solicitarea primăriei de a găsi o soluție pentru ca unitatea militară să poată să intre într-un proiect de dezvoltare urbanistică și am avut deja o discuție preliminară la Ministerul Apărării și o să continuăm în așa fel încât să găsim o soluție, pentru că este păcat ca acea clădire nefolosită să se degradeze și să facă contrast cu ceea ce se întâmplă în jur” a mai spus Dacian Cioloș.

YouTube video

Reamintim că clădirea respectivă se află în domeniul public al Statului Român și în administrația Ministerului Apărării Naționale, iar primarul Mircea Hava a reuşit, acum un an, să obţină acordul verbal al fostului ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, privind transferul către autorităţile locale, pentru a investi în reabilitarea acestuia. Cazarma se află în imediata apropiere a Porţii a III-a a Cetăţii, o „pată gri” în peisajul „colorat” al Cetăţii renovate. AICI, detalii.

Vezi şi Ce transmite MApN referitor la situaţia cazărmii militare din Cetatea Alba Carolina

Dacian Cioloş a mai precizat să o discuție purată cu adimistrația locală și județeană s-a referit la pregătirea Centenarului Unirii.

„Sigur că Alba Iulia va juca un rol central pentru pregătirea evenimentelor pentru Centenar. Noi pregătim la Guvern un proiect de lege a centenarului, care va fi pus în dezbatere. În contextul acestei legi a centenarului, avem câteva proiecte care pot fi făcute în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și cu Consiliul Județean Alba”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

La conferinţa de presă organizată luni dimineaţa la Primăria Alba Iulia au maui participat prefectul Cornel Murg şi preşedintele CJ Alba, ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax