Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE DEFINITIVAT 2016 în ALBA: 33% dintre candidaţi nu au trecut examenul. O notă de 10, la educație muzicală

Publicat

rezultate_concursDin datele centralizate după publicarea rezultatelor la Definitivat 2016, 33% dintre candidaţii din judeţul Alba nu au reuşit să obţină minimum nota 8 la nota scrisă, pentru a promova examenul. Însă 60 de profesori dintre cei 91 care au participat la testare au avut rezultate mai bune, printre ei şi un tânăr din Alba Iulia, de la Liceul de Arte „Regina Maria”, care a luat chiar 10 pe linie, la educație muzicală specializată.

Vezi şi Dan Avram, profesorul de nota 10 la Definitivat în Alba Iulia: „Modul de predare ar trebui să fie mai flexibil, pentru a avantaja toţi elevii”

Majoritatea celor care au promovat examenul au dat probe pentru specializări de educatori şi învăţământ primar, potrivit inspectorului şcolar general adjunct Dan Cherecheş. Au fost însă şi 30 de note sub 8, unele dintre ele de chiar sub 5.

Vezi REZULTATE DEFINITIVAT 2016: NOTELE după proba scrisă, pentru candidaţii din Alba şi din ţară. Când se pot depune contestaţii

Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii, joi şi vineri, la centrul de examen (Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), iar notele finale vor fi cunoscute în 18 august.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

Cadrului didactic care are statut de titular şi care nu dobândeşte definitivarea în învăţământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Drepturile salariale se acordă cadrelor didactice care au promovat examenul, începând cu data de 1 septembrie a anului şcolar următor celui în care s-a desfăşurat examenul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax