Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Simedru: PSD vrea să „acapareze” posturile de inspectori şcolari generali. Candidaţii din afara instituţiei, îngrădiţi la informaţii despre concurs

Publicat

dan simedru În perioada 11-20 martie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice organizează concursul pentru ocuparea celor 42 de funcţii de inspector şcolar general, potrivit anunţului de pe site-ul instituţiei.

PNL consideră că organizarea în mare pripă a concursului reprezintă de fapt „dorinţa PSD-ului de a pune mâna pe aceste posturi pentru mulţi ani de acum încolo, nicidecum pentru a asigura un climat de normalitate si transparenta în învăţământ”.

Pe site-ul ministerului se mai anunţă că dosarele de înscriere pot fi depuse, în intervalul 18-23 februarie, la sediile inspectoratelor şcolare.

Citeşte şi SCHIMB de GARDĂ PSD la vârful IȘJ Alba. Dorin Sandea este în prag de pensie, iar adjuncta Marcela Dărămuș intră la concurs

„Bibliografia pentru acest concurs menţionează Programul de guvernare 2009 – 2012, ceea ce reprezintă nu doar o aberație, dar demonstrează faptul că hotărârea a fost luată subit, fără prea multă gândire. Candidaților din afara instituției, le este îngrădit accesul la informații prin faptul că pe site-urile inspectoratelor școlare județene, nu se găsesc informații despre strategiile locale și regionale în domeniul educației”, spune Dan Simedru.

La ISJ Alba funcţia este vizată de Marcela Dărămuş (47 de ani), actualul adjunct al IŞJ Alba, din iulie 2012. Profesor de economie, Dărămuş este membru CNEME, inspector şcolar din iulie 2012 şi a fost, în 2009 director la Casa Corpului Didactic. A mai ocupat funcţia de director la şcoala postliceală. Este reprezentant PSD Alba şi consilier judeţean.

Citeşte şi 11-20 martie: CONCURS pentru postul de inspector şcolar general la IŞJ ALBA. Înscrieri din 18 februarie. Vezi CINE vizează funcţia

„Nu sunt împotriva membrilor de partid care sunt dascăli şi doresc să ocupe funcţii de conducere indiferent la ce partid activează. Consider că politizarea învăţământului apare atunci când anulezi şansa oamenilor neafiliaţi politic sau a celor care nu împărtăşesc aceleaşi convingeri, prin concursuri lipsite de transparenţa, şmechereşti, şi conduse de politruci”, a adăugat deputatul PNL Alba.

Reamintim că funcţia de inspector şcolar general la IŞJ Alba este ocupată, deocamdată, de Dorin Sandea (PSD), care a împlinit anul acesta 65 de ani, vârsta de pensionare. Una dintre condiţiile pentru participarea la concurs este să nu fi împlinit „la data susţinerii concursului”, vârsta de pensionare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax