Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Grup special coordonat de Raed Arafat


Publicat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că a decis înființarea unui grup interinstituțional coordonat de Raed Arafat, ce include STS, pentru a întocmi un plan de eficientizare a timpului de răspuns în situații critice. De asemenea, ia în calcul propunerea unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Premierul a mai spus că a cerut, în maximum 15 zile, un raport ”minut cu minut” și ”decizie cu decizie” referitor la acțiunile celor implicați în cazul de la Caracal.

Citește și VIDEO: Detalii revoltătoare în cazul fetelor dispărute. Principalul suspect, reținut 24 de ore pentru trafic de minori și viol. Precizări oficiale de la anchetatori

Viorica Dăncilă a făcut declarații, sâmbătă, la ora 13.30, despre cazul de la Caracal și măsurile avute în vedere în acest context.

În aceste zile un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi.

I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am convocat de urgență o ședintă cu directorul DSU, STS, Ministrul Comunicațiilor.

Am decis înființarea unui grup de lucru condus de Raed Arafat. Voi propune acest lucru marți la CSAT, în calitate de vicepreședinte

Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Este de datoria celor responsabili să ia măsuri și decizii a astfel de nenorociri să nu se mai întâmple.

Aștept un raport minut cu minut, decizie cu decizie

Cer o atitudine responsabilă și din partea partidelor pe care le loc să nu politizeze acest subiect.

Am amânat congresul PSD, avem nevoie de acțiuni ferme să luăm măsurile necesare

Toți cei vinovați vor plăti indiferent de funcția deținută.

Pentru măsurile care se impun îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit

A mai spus că i-a demis pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, pe adjunctul IPJ Olt, pe subprefectul de Olt și că l-a chemat din concediu pe prefectul de OIt, pentru a-l demite din funcție.

A precizat că vor fi demiși toti cei care au fost implicați în proces și au gestionat defectuos, nu doar conducerea instituțiilor.

De asemenea, a anunțat că a amânat congresul PSD din 3 august și a solicitat partidelor politice să aibă o atitudine responsabilă, să nu politizeze subiectul.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Elena

    sâmbătă, 27.07.2019 at 15:34

    Dupa ce ai eliberat criminalii, violatorii, hotii, coruptii pe banda rulanta, acum vrei sa convoci referendum? Trebuia sa pleci prima, tu si cu CCR-ul tau, referendumul lui Klaus Iohanis este egal cu 0. V-am marit salariile, v-am tot dat sa va prostesc, dar acum trebuie sa va iau. Mai dar cum reusiti sa-i prostiti pe romani. Toata lumea trebuia sa iasa in strada si sa va spanzure, nesimtitilor.

  2. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 at 16:28

    Nu mai amana congresul PSD. Adunati-va si spuneti ca v-ati desfiintat irevocabil. Atunci nimeni nu va mai spune ca esti proasta. Dar poate iti convine ca esti asa !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

PRO România schimbă candidatul la președinția Consiliului Județean Alba. Mircea Frențiu rămâne pe lista de consilieri

Publicat

Medicul Mircea Frențiu nu mai candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Alba dar va deschide lista consilierilor propuși de PRO România, a anunțat biroul de presă al partidului. Numele candidatului la președinția instituției va fi făcut public peste câteva zile.

”PRO România definitivează, în aceste zile, lista cu care se va prezenta în alegerile pentru Consiliul Județean Alba. Printre cei nominalizați se numără, printre alții, nu neapărat în această ordine, Horațiu Florea, Cătălin Cămărășan, Liviu Rusu, Darius Cordea, Sorin Vasile, Mircea Leahu, Nicolae Vârciu sau Dragomir Morcan. Lista va fi deschisă, cu siguranță, de doctorul Mircea Frențiu, una dintre personalitățile cu notorietate și credibilitate în rândul cetățenilor județului” se arată în comunicat.

„Pentru mine este onoare să fiu pe prima poziție a listei PRO România la Consiliul Județean. Îmi asum, în baza experienței profesionale, mai multe proiecte care privesc sistemul de sănătate din Alba și sunt convins că acestea vor fi benefice pacienților dar și cadrelor medicale (…) De asemenea, îmi fac o promisiune din a sprijini, în interiorul partidului nostru, tinerii mai nou intrați în politică, fiindcă o ruptură între generații este mai mult decât nocivă”, a precizat doctorul Mircea Frențiu.

Medicul fusese anunțat drept candidatul formațiunii la această funcție.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Înșelătorie pe internet, în numele Poștei Române. Ce e-mail a primit un cetățean din Alba Iulia și ce date i se cereau

Publicat

”Pachetul nu a putut fi livrat în data de…” așa începe un nou tip de înșelătorie pe internet, sub forma unui e-mail, care pretinde a fi trimis de Poșta Română. 

Mai mult de atât, adresa de e-mail de pe care este trimis mesajul are terminația ”upb.ro”, un subdomeniu ce aparține Universității Politehnice din București. 

Un astfel de e-mail a primit și un cetățean din Alba Iulia.

În mesajul respectiv, trimis chipurile, de Poșta Română, cetățeanul este informat că un pachet nu a putut fi livrat din cauza faptului că nu au fost plătite anumite taxe vamale.

Pentru a rezolva acest lucru, cel care primește mesajul este îndemnat să intre pe un link activ, pentru a-și rezolva problema.

De fapt, dacă utilizatorul intră pe linkul respectiv i se cer informații bancare: numărul și numele care apare pe cardul bancar, datele de expirare și codul de securitate de pe spatele acestuia.

Platforma este controlată de hackerii care au și trimis e-mailul, iar dacă utilizatorul își va introduce datele, acestea vor fi folosite pentru infracțiuni bancare, sau chiar li se vor scoate bani din cont.

De notat este faptul că mesajul respectiv este scris cu greșeli gramaticale, sau frazele nu au legătură unele cu altele,  cel mai probabil, textul fiind generat cu ajutorul unui motor de traducere.

Experții în securitate atrag atenția asupra acestor elemente dintr-un mail și îi îndeamnă pe internauți, să fie atenți la mesajele primite în numele unor instituții publice, sau bancare, care cer datele de pe un card sau informații despre conturi bancare.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ALBA: Școala va începe cu toți elevii în clase. Județul se încadrează în prezent în scenariul verde. Ce spun autoritățile

Publicat

Toate școlile din Alba vor începe noul an școlar cu elevii în clase, dacă actualele condiții privind evoluția epidemiei în județ, se mențin. O spun atât prefectul de Alba, Nicolae Albu, cât și directorul DSP Alba,ALexandru Sinea, contactați de Alba24.

Nici un oraș sau comună nu se regăsește în prezent în zona galbenă sau roșie, conform clasificării anunțate miercuri de președintele Klaus Iohannis. 

Prefectul Nicolae Albu a confirmat pentru Alba24 că în prezent, potrivit numărului de cazuri din județ, școlile se vor deschide cu elevii în clase pentru că toate localitățile se regăsesc în zona verde. A avertizat însă că situația depinde de evoluția cazurilor din județ în perioada următoare.

”Nu avem probleme deosebite pentru că la nivelul județului Alba, cazurile sunt dispersate, dar am recomandat acțiuni suplimentare în zonele de risc. Dacă cifrele rămân în aceste limite, elevii merg la școală în condiții normale. Nu avem localități în care să fie depășit numărul cazurilor active, 3 la mia de locuitori,” a declarat șeful DSP, Alexandru Sinea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că există trei scenarii privind începerea anului preuniversitar, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate.

Scenariul verde, cu risc mic sau deloc, presupune mai puțin de un caz la mie, detectat zilnic în ultimele 14 zile. În această situație, cursurile se fac fizic, la școală.

Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt, la școală și în online. În cazul scenariului roșu, cursurile se țin doar online.

Decizia privind funcționarea fiecărei școli e luată la nivel de județ. Decizia dacă elevii merg la școală sau vor urma cursuri online se ia la nivel de fiecare județ.

Foto: Școala din Ciugud – arhivă

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Trei scenarii pentru începerea școlii. Decizia pentru fiecare unitate de învățământ se va lua la nivel de județ

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că există trei scenarii privind începerea anului preuniversitar, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate.

Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală.

Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.

Scenariul roșu – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online

Decizia privind funcționarea fiecărei școli e luată la nivel de județ. Decizia dacă elevii merg la școală sau vor urma cursuri online se ia la nivel de fiecare județ.

”În majoritatea localităților din România ne încadrăm în scenariul verde. Sunt numai 50 de localități care acum se încadrează la scenariul roșu” a mai spus președintele.

”Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență. Restul detaliilor se vor clarifica în formate interministeriale zilele următoare” a adăugat Klaus Iohannis.

Cum se va calcula în ce sceariu se încadrează fiecare situație: Se calculează numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate