Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Grup special coordonat de Raed Arafat

Publicat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că a decis înființarea unui grup interinstituțional coordonat de Raed Arafat, ce include STS, pentru a întocmi un plan de eficientizare a timpului de răspuns în situații critice. De asemenea, ia în calcul propunerea unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Premierul a mai spus că a cerut, în maximum 15 zile, un raport ”minut cu minut” și ”decizie cu decizie” referitor la acțiunile celor implicați în cazul de la Caracal.

Citește și VIDEO: Detalii revoltătoare în cazul fetelor dispărute. Principalul suspect, reținut 24 de ore pentru trafic de minori și viol. Precizări oficiale de la anchetatori

Viorica Dăncilă a făcut declarații, sâmbătă, la ora 13.30, despre cazul de la Caracal și măsurile avute în vedere în acest context.

În aceste zile un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi.

I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am convocat de urgență o ședintă cu directorul DSU, STS, Ministrul Comunicațiilor.

Am decis înființarea unui grup de lucru condus de Raed Arafat. Voi propune acest lucru marți la CSAT, în calitate de vicepreședinte

Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Este de datoria celor responsabili să ia măsuri și decizii a astfel de nenorociri să nu se mai întâmple.

Aștept un raport minut cu minut, decizie cu decizie

Cer o atitudine responsabilă și din partea partidelor pe care le loc să nu politizeze acest subiect.

Am amânat congresul PSD, avem nevoie de acțiuni ferme să luăm măsurile necesare

Toți cei vinovați vor plăti indiferent de funcția deținută.

Pentru măsurile care se impun îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit

A mai spus că i-a demis pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, pe adjunctul IPJ Olt, pe subprefectul de Olt și că l-a chemat din concediu pe prefectul de OIt, pentru a-l demite din funcție.

A precizat că vor fi demiși toti cei care au fost implicați în proces și au gestionat defectuos, nu doar conducerea instituțiilor.

De asemenea, a anunțat că a amânat congresul PSD din 3 august și a solicitat partidelor politice să aibă o atitudine responsabilă, să nu politizeze subiectul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Elena

    sâmbătă, 27.07.2019 at 15:34

    Dupa ce ai eliberat criminalii, violatorii, hotii, coruptii pe banda rulanta, acum vrei sa convoci referendum? Trebuia sa pleci prima, tu si cu CCR-ul tau, referendumul lui Klaus Iohanis este egal cu 0. V-am marit salariile, v-am tot dat sa va prostesc, dar acum trebuie sa va iau. Mai dar cum reusiti sa-i prostiti pe romani. Toata lumea trebuia sa iasa in strada si sa va spanzure, nesimtitilor.

  2. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 at 16:28

    Nu mai amana congresul PSD. Adunati-va si spuneti ca v-ati desfiintat irevocabil. Atunci nimeni nu va mai spune ca esti proasta. Dar poate iti convine ca esti asa !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax