Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Detalii revoltătoare în cazul fetelor dispărute. Principalul suspect, reținut 24 de ore pentru trafic de minori și viol

Publicat

YouTube video

Noi detalii revoltătoare sunt evidențiate în cazul de la Caracal. O rudă a Alexandrei a relatat cum ar fi fost tratați părinții fetei de către reprezentanți ai Poliției, dar și ce ar fi anunțat fata când a sunat la 112 și anume că ar fi fost sechestrată, bătută și violată. În același timp, autoritățile anunță măsuri în anchetă. Principalul suspect, Gheorghe Dincă, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru trafic de minori și viol, de către procurorii DIICOT, care au preluat ancheta. Între timp, noi mesaje și declarații de indignare apar pe rețelele de socializare.

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani bănuit că ar fi ucis două tinere dispărute în județul Olt, a fost reținut pentru 24 de ore, de către DIICOT, sâmbătă dimineața. Acuzațiile sunt de trafic de minori și viol, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul nu recunoaște faptele.

Vezi și VIDEO: REVOLTĂ la Caracal! Ucigașul Alexandrei Măceșanu a fost scos din curte și protejat cu ajutorul jandarmilor

Alexandra le-ar fi dat detalii exacte poliţiştilor despre locul în care se află şi despre ce i se întâmplă. Fata ar fi spus că a fost bătută și violată de un bărbat de aproximativ 50 de ani, cu ochi albaștri, gras și cu burtă. Ultimele cuvinte la apelul 112 ar fi fost: ”Vine, vine”.

Mama fetei ar fi fost sunată la scurt timp de la apelurile fiicei sale, de către un bărbat care s-a prezentat ca „ginerele” și anunțată că Alexandra este în Belgia. Bunicul celeilalte fete dispărute fusese sunat de persoane necunoscute și i se comunicase că aceasta era în Elveția și nu mai dorea să revină acasă.

Potrivit DIICOT, s-a constatat același modus operandi – răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false.

Scafandri din trei județe – Vâlcea, Dolj și Mehedinți – fac căutări într-un lac din apropierea localității. Suspiciunea este că acolo ar putea fi găsite rămășițele unor victime ale lui Gheorghe Dincă.

Alexandra studia la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal și a absolvit clasa a noua cu media 9,02. Surse apropiate școlii au precizat că fata nu obișnuia să ia ocazia, ci prefera să meargă cu microbuzul.

UPDATE: Cazul de la Caracal, detalii oficiale din anchetă. Cum s-au desfășurat evenimentele

Ministerul Public a transmis sinteza cauzei declinată de la Parchetul Tribunalului Olt la DIICOT – S.T.Craiova:

În după-amiaza zilei de 25.07.2019, în jurul orei 15.30, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la sesizarea Postului de Poliţie Dobrosloveni, s-a constituit un dosar penal în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, având ca victimă o minoră din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, existând indicii că în dimineaţa zilei de 24.07.2019, în jurul orei 10:00, a fost luată de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism şi a dispărut. Prin ordonanţa din data de 25.07.2019, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal – Biroul Ordine Publică, au dispus începerea urmăririi penale în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. 1, 2, 3 lit. b C.p.

După înregistrarea dosarului la parchet, cercetările au fost continuate, sub supravegherea procurorului de caz, de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal, Postului de Poliţie Dobrosloveni şi Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal desemnat cu supravegherea cercetărilor a procedat la efectuarea unor activităţi specifice. Totodată, în raport de datele anchetei, procurorul a solicitat încuviinţarea percheziţiei la 3 adrese, mandatele fiind puse în executare în seara zilei de 25.07.2019. De asemenea, s-a solicitat Judecătoriei Caracal emiterea mandatului de percheziţie domiciliară pentru a patra adresă, autorizaţia fiind emisă la ora 02:39 şi înmânată procurorului la ora 03:05. În dimineaţa zilei de 26.07.2019, ora 06:00, s-a pus în executare mandatul de către Poliţia Municipiului Caracal, împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Întrucât pe parcursul desfăşurării percheziţiei au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de omor, prin ordonanţa emisă în dimineaţa zilei de 26.07.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

Ca urmare a declinării competenţei, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar prin ordonanţă s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a, h C.p. În continuare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt desemnat cu instrumentarea cauzei a procedat la cercetarea la faţa locului, împreună cu echipele de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Caracal, IGPR – DIC şi criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic IPJ Olt şi INC.

În cursul cercetării la faţa locului s-au prelevat mai multe categorii de urme criminalistice, care urmează a fi procesate în perioada imediat următoare pentru clarificarea tuturor împrejurărilor cauzei. În virtutea rolului de coordonare, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acordat sprijin în derularea activităţii menţionate anterior.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în baza art. 63 C.p.p. rap. la art. 43 – 45 C.p.p., cu aplic. art. 50 C.p.p. şi art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2006, DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea acelei structuri, în vederea reunirii la o cauză penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. Întrucât din datele transmise de acea structură de parchet, a rezultat că există o legătură de conexitate, respectiv săvârşirea mai multor infracţiuni de aceeaşi persoană (cazul de conexitate prev. de art. 43 alin. 2 Cod procedură penală), prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 27.07.2019, s-a dispus declinarea competenţei materiale şi teritoriale de efectuare a urmăririi penale în favoarea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Prin ordonanţa din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului D.G., sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal.

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică, IPJ Olt şi IPJ Dolj.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Detalii revoltătoare

Unchiul Alexandrei Măceșanu a vorbit despre dispreţul cu care poliţiştii i-ar fi tratat pe părinţii fetei.

”Vi se pare normal ca şeful poliţiei din Caracal, la momentul în care au făcut percheziţiile, după două percheziţii, să-i spună tatălui fetei: „Auzi, bă? – apropo de respectul faţă de cetăţean – Dacă fii-ta e-ncurcată cu vreunul, să plătească ea pagubele acestor percheziţii!». Astea este abordare de şef de Poliţie muncipală!?”, a spus Alexandru Cumpănașu, potrivit adevărul.ro.

Tot el a relatat că tatăl fetei a fost pus să spargă ușa la percheziție.

”La percheziţiile astea care s-au efectuat, cei care-au intrat, cei care au efectuat percheziţia, le-au făcut alături de vărul meu, de tatăl Alexandrei. Cel care a fost pus să spargă uşa a fost vărul meu”, a menționat Cumpănașu.

Cumpănașu a povestit și ce le-ar fi spus Alexandra polițiștilor, în timpul apelurilor  la 112:

”Le-a spus că este legată cu o sârmă de picioare, că a fost violată, că este sechestrată, că a fost bătută. Nu ştia unde se află, le-a dat nişte indicii. Le-a spus tot ce a putut ea, cauta adrese acolo, tot ce a putut ea. Iar poliţia, în ”înţelepciunea” lor, credeau că nu este fata. Vă daţi seama, la 15 ani să fii bătută, violată, schingiuită şi tu să îţi pui speranţa, să vorbeşti 20 de minute la telefon cu oamenii legii”, a declarat Alexandru Cumpănașu, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi și: Detalii îngrozitoare despre criminalul în serie de la Caracal. Ce au găsit anchetatorii în frigiderul acestuia

DIICOT a preluat ancheta

DIICOT Craiova a preluat de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, judeţul Olt, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani.

Audierea suspectului, bărbatul în vârstă de 66 de ani din Caracal, a fost preluată de către procurorii DIICOT Craiova, după ce în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă acesta a fost audiat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

DIICOT Craiova a avut în lucru al doilea dosar, însă în acest caz nu l-a putut identificat pe autor.

Comunicat DIICOT: ”În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioști, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din comuna Dioști către municipiul Caracal și nu a mai revenit. Prin ordonanța din 18.04.2019, Secția 4 Poliție Rurală Coșoveni Postul de Poliție Coșoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 C.p.

Prin ordonanța din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 și 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că aceasta nu mai dorește să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveției.

Prin ordonanța din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul și mijloacele de săvârșire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră inițiate apeluri telefonice către familia victimei considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

La data de 26.07.2019,în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prev. de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen..

Astfel, s-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false), precum și împrejurările de timp și de loc.

Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor”.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție s-a sesizat în oficiu

”Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările și condițiile în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în noaptea de 25/26 iulie 2019 în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariția a doua persoane de sex feminin din județul Olt”, se arată într-un comunicat al instituției, publicat vineri.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că președintele CSM a solicitat Inspecției Judiciare și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție verificări privind modul în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a exercitat supravegherea activității de cercetare penală în cauză.

”Față de informațiile semnalate de mass-media cu privire la cauza penală privind decesul unei tinere din județul Olt, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecției Judiciare și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție efectuarea tuturor verificărilor necesare cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a exercitat supravegherea activității de cercetare penală în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare, precum și cu privire la modul de soluționare a cererilor înregistrate pe rolul Judecătoriei Caracal în această cauză.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză”, potrivit CSM.

Demiteri la vârful Poliției Române

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunţat, vineri seară, că l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul dispariţiei fetei din Caracal. Ministrul şi-a motivat decizia prin necesitatea unor “măsuri drastice” în acest caz.

“Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (…) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta”, a declarat Moga la Caracal.

Chestorul Ioan Buda a declarat ulterior, tot la Caracal, că a luat act de demiterea sa, activitatea în cadrul Poliţiei Române urmând să fie coordonată de adjunctul său, Florian Dragnea.

Precizările IGPR: ”Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, împuternicirea adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisar-șef de poliție Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unității, a încetat.

Totodată, conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenție și acțiune al polițiștilor în cazul de la Caracal”.

Suspectul crimei din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost scos, vineri seara, din curtea sa și a fost protejat cu greu de mulțimea adunată în fața casei pentru a cere dreptate pentru Alexandra Măceșanu. Duba Poliției în care se afla acesta a fost apărată de jandarmi, care au făcut un culoar pentru a-l scoate din zonă. 

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Cu toate acestea, polițiștii și anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuința principalului suspect, Gheorghe Dincă, din cauză că așteptau autorizația de percheziție, deși ar fi putut intra direct, potrivit legii.

Citește și Adolescenta răpită la ocazie ar fi reuşit să sune la 112. „Poliţiştii s-au plimbat prin faţa curţii până când au obţinut mandat”

În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj. Mihaela Luiza, care are 18 ani, a plecat de acasă la Caracal în aprilie şi nu s-a mai întors.

”Cei care au transformat țara într-un paradis al infractorilor sunt acum zguduiți de cât sunt infractorii de periculoși. Cei care au hăcuit legislația penală în folosul infractorilor sunt acum revoltați tocmai de vulnerabilitățile legislative. Cei care au ridicat infracțiunea la rang de demnitate publică sunt acum oripilați de ferocitatea infractorilor. Incompetenții care au promovat incompetenți în cele mai importante funcții din stat sunt cei care au sărit primii să ceară demisii. Fix ăia sunt cei care ne vor cere încă o dată votul! Marș mă de aici!” este mesajul postat de Traian Berbeceanu pe rețeaua de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 at 13:29

    Un singur vinovat si atat. PSD. Totul se leaga. Orice ai comenta si ai face tot la tampitii aia ajungi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax