Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Daune de peste 40.000 EUR de la Wizz Air, obținute la Judecătoria Alba Iulia de un avocat bihorean. Vacanță transformată în coșmar

Publicat

Un avocat din Oradea a obținut daune de peste 40.000 euro de la Wizz Air, după o vacanță ruinată, în Spania.

Mircea Ursuța și familia sa au fost blocați în Madrid timp de cinci zile după ce compania le-a anulat zborul de întoarcere la Sibiu. Compania nu le-a oferit nici un fel de asistență.

Orădeanul a povestit pentru Bihoreanul că a cumpărat printr-o agenție de turism un pachet de servicii ce includea 4 bilete Wizz Air dus – întors Sibiu – Madrid, plus cazare pentru el, soția, soacra de 71 ani și băiețelul de 2 ani și 10 luni.

La revenire, familia Ursuța a aflat la aeroportul din Madrid că zborul spre Sibiu a fost anulat. Compania aeriană nu a oferit nicio explicație sau asistență pasagerilor.

Familia Ursuța a fost nevoită să petreacă o noapte pe jos în aeroport. A doua zi, au încercat să cumpere bilete pentru București, dar și acea cursă a fost anulată.

  • „A fost un coșmar. Am dormit pe jos, cu un copil de nici 3 ani, cu soția și soacra de 71 ani, fără nicio informație de la Wizz”, a spus avocatul, pentru Bihoreanul.

După 5 zile de peripeții, familia Ursuța a reușit să ajungă la Budapesta, de unde a închiriat o mașină pentru a ajunge la Oradea.

Orădeanul a făcut peste 50 de reclamații pe site-ul Wizz Air, dar a primit doar răspunsuri automate. Așa că a decis să dea compania în judecată.

Daune de peste 40.000 EUR de la Wizz Air: Proces la Judecătoria Alba Iulia

Pentru că soţia lui Ursuţa este judecătoare la Tribunalul Bihor, procesul s-a judecat la Judecătoria Alba Iulia, care a audiat-o, ca martoră, pe directoarea agenţiei de turism din Braşov prin care orădeanul cumpărase pachetul de servicii.

Femeia a confirmat că şi ea a reuşit să contacteze Wizz Air abia după mai multe încercări, fără însă a primi nici ea informaţii lămuritoare.

Vezi și Zboruri anulate: Unde pot face reclamații românii care au probleme cu Wizz Air. Protecția Consumatorului nu poate interveni

Instanța a obligat Wizz Air la plata daunelor materiale (1.185 euro și 376 lei), a compensațiior (1.600 euro), a daunelor morale (40.000 euro), plus a cheltuielilor de judecată (4.760 lei).

Sentinţa nu a fost atacată până acum nici de Sucursala din România, nici de Wizz Hungary Ltd, ci chiar de avocatul orădean, care a făcut apel la Tribunalul Alba.

Mircea Ursuța a declarat că vrea suma totală de daune morale solicitată inițial, adică 80.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax