Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De LUNI: Persoanele defavorizate din Alba Iulia vor primi miere, ultimul aliment din pachetele oferite ca ajutoare din parte UE

Publicat

Persoanele defavorizate din Alba Iulia își vor primi, începând de luni, restul de alimente din pachetele cu ajutoare de la Uniunea Europeană. Mai precis, în octombrie, când a fost distribuită cea mai mare parte a alimentelor de la UE, din pachete a fost retrasă mierea, din cauza calității neconforme. Aceasta a fost înlocuită cu miere polifloră, produsă în Polonia, și va fi împărțită beneficiarilor.

Citiți și: Peste 7 tone de miere din ajutoarele de la UE pentru persoane defavorizate, retrase din depozit. Urmau să fie distribuite de LUNI

Programul PEAD 2013 (Plan European Anual de Distribuţie de Ajutoare) se reia luni, 3 februarie, și continuă pe toată perioada lunii. Fiecare beneficiar va primi câte 3 borcane de câte 250 g.

Condiții de distribuire:

Persoanele defavorizate domiciliate în Municipiul Alba Iulia se vor prezenta personal la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Alba Iulia, str. Libertății, nr. 21, în perioada 3 – 28 februarie 2014, de luni până vineri între orele 9 – 14.30.

Pensionarii se vor prezenta cu actul de identitate și cupon de pensie sau decizia de pensie pe luna în curs, șomerii se vor prezenta cu actul de identitate și carnet de șomer vizat pe luna în curs -pentru șomerii indemnizați, actul de identitate și adeverința prin care se atestă calitatea de șomer aflat în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru șomerii înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj.

Persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituționalizate vor prezenta cu actul de identitate și certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat. Persoanele beneficiare de VMG se vor prezenta cu actul de identitate şi dispoziția scrisă a primarului sau mandat poștal pentru plata drepturilor.

Toate actele justificative mai sus menționate trebuie să fie valabile la data distribuției. Cantitatea de miere distribuită este de 3 buc.( 0,750 kg) / persoană

În baza Hotărârii de Guvern numărul 600/13 mai 2009 şi a Hotărârii nr. 950/2012 privind modificarea și completarea Hotârării Guvernului nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România și atribuțiile instituțiilor implicate în planul European PEAD 2013, Primăria Municipiului Alba Iulia anunță distribuția de miere din cadrul ajutoarelor alimentelor pe anul 2013.

Persoanele beneficiare sunt:

1. Familiile și persoanele singure care au stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Șomerii care beneficiază de indemnizația de șomaj acordată cf. Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările şi completările ulterioare,

3. Şomerii inregistrati, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj şi stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare;”.

4. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz , din pensii cumulate, se află sub la 400 lei/lună,

5. Persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 309/2002 privind recunoasterea si acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961, cu modificarile si completarile ulterioare, Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, Ordonantei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 109/2005 privind instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania, republicata, Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor, cu modificarile ulterioare, ale caror venituri cumulate, obtinute exclusiv din aceste legi, se afla sub 400 lei/luna.”

6. Persoanele cu handicap grav şi accentuat , adulţi şi copii, neinstituţionalizate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax