Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie CNSU: Persoanele care vin din Ucraina, exceptate de la măsura de carantină în România

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri ca persoanele care vin din Ucraina pe cale terestră să fie exceptate de la carantină în România.

CNSU a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică și completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor.

Vezi HCNSU nr 9 din 25 02 2022

Persoanele care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova, vor fi exceptați de la măsura carantinei.

Citește și UPDATE FOTO-VIDEO: Război în Ucraina, ziua a doua a invaziei. Armata rusă își continuă ofensiva la scară largă, cu toate forțele

Potrivit CNSU, decizia a fost luată ”ținând cont de degradarea situației de securitate din Ucraina și creșterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum și cele care se află în punctele de trecere a frontierei și intenționează să intre pe teritoriul național”.

De asemenea, au fost avute în vedere propunerile Ministerului Sănătății referitoare la exceptarea de la măsura carantinei, în scopul stabilirii unui cadru normativ special cu privire la persoanele care sosesc în România din Ucraina.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax