Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Răsturnare de situație în afacerea Parc Residence Alpha de la Alba Iulia. Asociatul majoritar își retrage cererea de insolvență

Publicat

Răsturnare de situație în controversata afacerea Parc Residence Alpha de la Alba Iulia. Olga Jidveian, asociatul majoritar, își retrage cererea de insolvență.

Documentul a fost transmis chiar de avocatul Ovidiu Jidveian unul dintre asociații firmei respective.

 

Mai multe persoane fizice și societăți comerciale au cerut la Tribunalul Alba insolvența firmei Parc Residence Alpha SRL, firmă care a construit un bloc de locuințe în centrul municipiului Alba Iulia, în proximitatea Casei de Cultură a Studenților, lângă sediul Camerei de Comerț Alba.

Olga Jidveian retrage cererea de insolvență depusă cu șase zile înainte

Olga Jidveian, asociat majoritar al firmei era ultima persoană care a solicitat insolvența Parc Residence Alpha SRL în data de 18 octombrie 2023 prin dosarul 4479/107/2023 înregistrat la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal și de insolvență, având drept obiect „procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată la cererea creditoarei”.

Citește și Decizie în afacerea lui Jidveian: Parc Residence Alpha din Alba Iulia intră în insolvență. A fost numit un administrator judiciar

Practic, asociatul majoritar cere insolvența propriei firme, în calitate de creditor. În data de 24 octombrie aceasta a revenit și a anunțat că renunță la solicitarea de declarare a insolvenței pentru firma care a acumulat datorii de peste 46 de milioane de lei.

Deși acum are doar 10% din firmă, avocatul Ovidiu Jidveian este cel care a controlat activitatea firmei, fiind persoana cu care clienții și furnizorii au negociat colaborările, conform surselor noastre.

Afacerea Parc Residence Alpha – datorii de 46 milioane de lei. Pe ce s-au dus banii

Parc Residence Alpha, nu a finalizat apartamentele și spațiile comerciale la termenele promise în contracte.

Motivul invocat de noul administrator la societății este că pe parcursul derulării proiectului, fosta conducere a întâmpinat probleme legate de modificarea autorizației în timpul execuției și probleme legate de cashflow datorită executărilor silite și a cererilor de insolvență.

În acest moment în blocul Parc Residence Alpha sunt construite un număr de 47 de apartamente și 11 spații comerciale, dintre aceste spații 38 au contracte valabile. Au fost făcute vânzări succesive după ce unii clienții au renunțat sau contractele nu au mai fost valabile. Dintre cei care au renunțat o mare parte și-au primit integral sumele, alții parțial, alții deloc.

Potrivit noului administrator al firmei datoriile de peste 9 milioane de euro reprezintă parțial avansurile încasate de către societate de la promitenții cumpărători, împrumuturile acționarilor societății și datorii curente către furnizori.

Ovidiu Jidveian a declarat la rândul său că ”datoriile din bilant sunt artificiale , pentru ca toate încasările cu titlu de avans s-au trecut la rubrica datorii. iar în momentul când se va face factura finală vor deveni venituri.”

Alba24 a publicat în urmă cu două zile un articol despre situația afacerii Parc Residence Alpha din Alba Iulia în care relata faptul că mulți dintre clienții care au încheiat contracte cu firma familiei Jidveian sunt îngrijorați că nu își vor mai primi apartamentele achiziționate sau banii înapoi în cazul în care Parc Residence Alpha intra în procedura de insolvență. Citește Afacerea avocatului Ovidiu Jidveian, în centrul unui scandal imobiliar uriaș, la Alba Iulia. ”Gaură” de milioane la Parc Residence

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 25.10.2023 at 18:05

    Păpuşica păpuşarului !

  2. UNA

    joi, 26.10.2023 at 07:30

    Care răsturnare, că doar, in insolventa tot Olga &fiul câștigă!!!

    Nu-i nicio răsturnare, știe bine ce face!!!

    Apoi, azi mâine e la spital…bolnav, dacă nu iese pinca!

    Dar ce e sigur e sigur, la cum fraierește Ovidiu de 3 ani…in mintea lui toți ne-am primit banii…de ieri!!!

  3. UNA

    joi, 26.10.2023 at 07:33

    Să fie sinceri…sunt 9 milioane de euro lipsa….unde sunt?

    Restul e vrăjeală!

  4. UNA

    joi, 26.10.2023 at 07:35

    Dacă nu se începea chestia asta vindea in continuare. Atâta a vândut că doar Judecătoria mai are ceva apartamente SI camera de comerț!!!

  5. Xyz

    joi, 26.10.2023 at 08:25

    Imaginea generala este a unui haos. sau superhaos. Afacerea a fost pornita fara sa fie gandita, a fost derulata haotic, se sfarseste haotic….Din nefericire niste oameni nevinovati sufera si vor suferi in continuare.
    PS: din enumerarea sumara a actualului administrator de paie a creditorilor (cumparatori, asociati, furnizori) lipseste statul. Crede cineva ca Jidveian si-a platit TVA-ul? Prezenta statului intre creditori va nenoroci cumparatorii pentru ca statul are prioritate la masa credala…..

  6. Pamfil

    joi, 26.10.2023 at 12:52

    ce frumos… indiferent de regimul politic, unii se cred Dumnezei in orice regim. Iar boboru’ doarme-n papuci.

    Pleaca toti oamenii competenti si in putere si raman doar „specialii” si batranii.

    Noi o sa revenim din cand in cand si cand va trebui sa ne-ngropam parintii si bunicii.

  7. UNA

    joi, 26.10.2023 at 14:58

    Sah-mat!

    A scos Olga cererea de insolvență că să depună firma !!!!

    Scrieți SI de asta, nu?!

    Nu e răsturnare….e joc pe față ca sa iasă cu fata curata nobila familie Jidveian!!!!

  8. Xyz

    joi, 26.10.2023 at 15:44

    olga a depus cererea din prostie, la fel ca si firma. Pe rolul tribunalului se afla deja 10-15 cereri de declansare a procedurii falimentui. Nu are importanta care se aproba, cel care obtine deschiderea procedurii nu are nici un avantaj sau prioritate fata de ceilalti creditori. Asa ca este de ajuns sa se aprobe minimum una…a oricui. Cred ca in mintea familiei Jidveian nu a fost clar acest lucru. In schimb, gestul Olgai Jiveian de a cere falimentul in calitate de creditor ne dezvaluie un plan. Olga Jidveian va cere sa fie inclusa pe tabloul creditorilor si despagubita in aceeasi proportie cu cei care au cumparat apartamentele. Pentru ca va fi despagubita proportional iar creanta ei este mare, ea va primi o suma mult mai mare decat cumparatorii apartamentelor. Poate suna cinic…dar asta este realitatea.

  9. Păgubit

    joi, 26.10.2023 at 21:38

    Da,aveți dreptate!

    Totuși, mișcările ei sunt bine calculate!!!

    Terenul este cumpărat de fiul(respectiv compania) de la ea, însă nu s-a achitat decât 400.000 in loc de 1 milion.

    In consecință, prima care recuperează minim 600.000 de euro este ea!!!

    plus 10 milioane câștigate de fiul(care se vor șterge prin insolventa)…ii doare la basca, nu mai trebuie sa lucreze….toată viața.

    Au lucrat 200 de familii pentru ei!

    Vai, si ziarele nu scriu….

  10. Xyz

    vineri, 27.10.2023 at 08:38

    Daca doamna are ipoteca pe teren pentru diferenta de 600.000 euro, ii va recupera integral si, pe cale de consecinta, suma dustribuita pagubitilor se va diminua cu 600.000 euro.Deci fiecare familie pagubita va recupera cu 10 sau 20 de mii de euro mai putin doar prin aceasta situatie.

    Daca nu are ipoteca, doamna va primi „doar” ceva peste 200.000 euro.
    Nu am informatii, dar daca terenul ar fi fost ulterior ipotecat pentru un imprumut bancar (mu m-ar mira)….situatia ar deveni catastrofala. Sper sa nu fie asa……

    Iar referitor la presa…aveti dreptate. Desi este un subiect gras, presa tace. Noroc cu alba24 ca a spart gheata. singura…

  11. Știristu de Serviciu

    vineri, 27.10.2023 at 14:07

    Hai ca deja a inceput sa circule prin sat zvonul ca Ovidiut a spart banii in cazinouri, pariuri si pacanele. Pacat mare de pagubiti, sper sa-si poata recupera sumele investite.

  12. Minela

    miercuri, 01.11.2023 at 22:52

    https://sedinte.curteadeapelalbaiulia.ro/sedinte/107

    apropo

    scrieți SI asta, deoarece Olga nu a renunțat la cererea de insolvență, iată lista la 1 noiembrie!

    nu mai mințiți oamenii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax