Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul Alba: Medicul Ionel Mucea revine pe funcţia de şef secţie la Spitalul din Alba Iulia. Va primi 20.000 de lei, daune morale


Publicat

spital albaMedicul Ionel Mucea, care şi-a pierdut funcţia de şef secţie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia ar urma să-şi recupereze acest post şi să primească daune morale în valoare de 20.000 de lei de la unitatea medicală. Decizia aparţine Tribunalului Alba, însă poate fi contestată la Curtea de Apel.

Medicul a fost demis din funcţie în iulie 2016. Decizia a fost luată după ce doctorul a fost implicat într-un conflict cu aparţinătorul unei bolnave internate în secţie.

Medicul Aurel Crişan, în calitate de preşedinte al Consiliului de Etică, a făcut următoarea precizare pentru Alba24: “Consiliul de Etică nu a făcut recomandări privind decizia de sancţionare a medicului Ionel Mucea. Doar a constatat, fiind organism consultativ, existenţa unui incident etic, fapt adeverit de instanţa de judecată”.

„După 13 ani de când am această funcţie (n.r. – şef secţie ATI), managerul spitalului mi-a spus că nu sunt în stare să conduc secţia. Luni mi s-a pus în braţe decizia, emisă în baza unui articol din contractul încheiat cu spitalul, în 2014, referitor la neîndeplinirea unor indicatori şi cheltuieli. Sunt obligat să contest decizia în contencios administrativ. Am aproape 40 de ani experienţă de medic şi mai am 2-3 ani până la pensie. Am condus o secţie grea din spital şi am dat concurs pentru post, de fiecare dată când a cerut regulamentul. Aş fi acceptat o mustrare sau chiar o sancţiune cu diminuarea veniturilor, dar nu o decizie luată în acest fel”, a declarat medicul Ionel Mucea, pentru Alba24, la momentul demiterii sale din funcţie.

VEZI: Scandalul revocării din funcţie a şefului ATI de la Spitalul Judeţean Alba. Cum a ajuns o decizie administrativă motiv de dispute

Managerul spitalului spunea, la momentul respectiv, că schimbul de replici între medic și aparținător au început în urma unui consult suplimentar pe care l-a solicitat aparținătorul și despre care se pare că dr. Ionel Mucea nu și-a dat acordul, iar de aici un adevărat scandal.

„Totul a pornit de la o reclamație depusă de un aparținător. A fost depusă această reclamație pentru că niște altercații care au avut loc între șeful de secție ATI și aparținătorul persoanei au depășit orice limită a bunului simț și a unui limbaj care poate fi folosit într-o instituție publică și mai ales o instituție care are ca principal obiectiv îngrijirea pacientului și a aparținătorului. Așa cer procedurile, am trimis acea reclamație Consiliului de Etică şi acesta a făcut investigațiile corespunzătoare, toate pe care le-a crezut de cuviință, asta însemnând audierea tuturor părților și a martorilor. A decis printr-un aviz de etică, așa cum spune legea, că a avut loc un incident etic și că îmi recomandă să iau măsuri pentru acest incident”, declara managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

Vezi şi VIDEO: Firul scandalului legat de demiterea din funcţie a medicului Ionel Mucea

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba din 21 noiembrie: Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Mucea Ionel Alexandru împotriva deciziei nr. 237/23.06.2016 emisă de intimatul S. J. U. Alba Iulia, şi în consecinţă : Anulează Decizia nr. 237/2016 emisă de intimatul S.J.U. Alba Iulia la data de 23.06.2016. Dispune reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei anulate. Obligă intimatul S.J.U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului Mucea Ionel Alexandru a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat contestatorul, de la data de 23.06.2016 până la data reintegrării efective. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă intimatul S.J.U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului, a sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute, respectiv anularea Avizului Etic nr. 24/14.06.2016. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 Noiembrie 2016.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. eu

    joi, 24.11.2016 at 22:21

    De ce nu dati numele si functia apartinatorului? Sa stim si noi cu cine s-a razboit dl.doctor. Probabil ( sigur), un PNL-PDL.

  2. Noi

    vineri, 25.11.2016 at 11:24

    Cine plateste acesti bani?Si din ce fonduri?Spitalul daca ii plateste, trebuie sa se indrepte impotriva persoanelor care au gresit in acest caz. Existra eroare umana 100% in acest caz.Asteptam cu interes rezaolvarea problemelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate