Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DECIZIE: Senatorul PSD, Călin Matieș, OBLIGAT de instanță să îi plătească daune morale primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Calin Matieș a pierdut în primă instanță un proces intentat de primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după o serie de acuzații grave ale senatorului. Decizia în primă instanță a fost dată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, în data de 24 iunie 2022. 

Matieș a fost obligat de instanță să îi plătească daune morale lui Pleșa în valoare de 15.000 de lei și să publice hotărârea judecătorească în toate ziarele care au găzudit stirea respectivă, dar și pe pagina sa de Facebook, unde a făcut declarațiile. 

Primarul Pleșa a cerut în fapt 100.000 de lei daune morale, dar se pare că instanța a admis doar suma de 15.000 de lei. 

Afirmațiile făcute de Matieș sunt legate de activitatea a două clinici de recuperare deținute de rudele primarului Pleșa. Matieș a declarat în comunicate de presă, la un post TV, dar și în plenul Senatului că, cităm: ”firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, prin bunăvoința CAS Alba”.

Într-o conferință de presă susținută joi, 23 iunie, la biroul său de parlamentar, Matieș a precizat ce va face apel la decizia magistraților, dacă va pierde în primă instanță.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii civile – daune morale formulată de către reclamantul PLEŞA GABRIEL CODRU, cu domiciliul în …, în contradictoriu cu pârâtul MATIEŞ CĂLIN GHEORGHE, cu domiciliul în …, şi în consecinţă:

Constată că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin difiuzarea în spaţiul public a unui material cuprinzând afirmaţii denigratoare. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 15.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât.

Obligă pârâtul la publicarea integrală, pe cheltuiala sa, a textului hotărârii judecătoreşti, atât în ediţia print a unui cotidian local, cât şi în online, pe pagina sa de Facebook – Călin Gheorghe Matieş – senator, precum şi pe site-urile de ştiri, alba24.ro, ardeal24.ro (n.r. și pe alte ziare care au publicat articolul respectiv) în condiţiile tehnice susceptibile pentru a fi indexate de motoarele de căutare.

Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Ia act că părţile şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Alba Iulia. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, astăzi, 24.06.2022”, se arată în motivarea instanței, din data de 24 iunie 2022.

În urma declarațiilor făcute, primarul Pleșa a declarat public că îl va da în judecată pe Matieș, lucru pe care l-a și făcut. Dosarul a fost înregistrat în data de 3 decembrie 2021, pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar de atunci au existat câteva ședinte de judecată.

CITEȘTE ȘI: Senatorul Matieș (PSD), derapaj după ce primarul din Alba Iulia l-a dat în judecată: vrea bani pentru transplant de testicule

A urmat apoi un derapaj public al senatorului, în care acesta a afirmat, într-un live pe Facebook, că ”primarul municipiului Alba Iulia îi cere bani” pentru ”un transplant de testicule”.

Matieș a cerut un control al Direcţiei Generale Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

În timpul ședințelor s-au solicitat mai multe probe, printre care și un raport al direcției antifraudă, după ce inspectorii au realizat un control asupra celor două firme.

CITEȘTE ȘI: Procesul dintre senatorul Matieș și primarul din Alba Iulia, cu miză de 100.000 de lei: Când se pronunță instanța

  • ”la solicitarea pârâtului a avut loc o verificare realizată de Direcţia Generală Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind perioada 15.11.2018-15.11.2021, întocmindu-se Raportul de control nr.410/20.01.2022”, se arată într-o încheiere de ședință din data de 17 martie 2022.

CITEȘTE ȘI: Comunicat senatorul Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

De asemenea, tot de la Casa de Asigurări de Sănătate, atât avocatul lui Matieș cât și al lui Pleșa au cerut mai multe documente. Un fragment dintr-o emisiune TV a fost folosit ca probă în dosar.

Mai mult de atât, s-a cerut interogarea lui Matieș în fața instanței. Și Gabriel Pleșa trebuia să fie interogat, dar acesta a cerut amânarea, în ședința din data de 12 mai, deoarece era plecat în Israel.

În data de 16 iunie a avut o altă ședință de judecată, în care s-a amânat pronunțarea în primă instanță pentru data de 24 iunie 2022.

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa – drept la replică: ”Senatorul melcilor cu origine controlată”

Între timp, Matieș a anunțat că va fi contracandidatul lui Pleșa, peste doi ani, pentru fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, dacă actualul edil va mai candida pentru încă un mandat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gheorghe

    vineri, 24.06.2022 at 15:31

    pita de santimbru se va scumpi si la pub13 berea va fi in rate 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax