Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Declarații Klaus Iohannis: ”Voi candida pentru un nou mandat”. Propunerile pentru ministere vor fi refuzate

Publicat

klaus

Klaus Iohannis a făcut vineri primele declarații, după ce a semnat, cu o zi în urmă, decretele de revocare din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și ministrului Lucian Șova. Acesta a început prin a anunța că va candida la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.”Voi intra în competiție pentru un nou mandat. Reiterez ce am mai spus” a declarat Iohannis. De asemenea, a spus că va refuza propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele două ministere, de la Transporturi și Dezvoltare Regională.

”2019 este un an cu multe provocări, începe cu președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face față bine” a început acesta. Ulterior, președintele a anunțat că va mai candida pentru un nou mandat, susținut de PNL.

”Nu mă tem de nici un contracandidat. Alegerile sunt alegeri. Cine dorește să obțină un mandat, trebuie să prezinte. Eu ma voi prezenta și sunt optimist” a adăugat președintele.

Propunerile pentru ministere

Klaus Iohannis a spus că va refuza propunerile înaintate de prim-ministrul Dăncilă legate de cele două ministere fără miniștri, pe motive de ”legalitate și oportunitate”. Acesta a adăugat că juriștii de la Cotroceni lucrează la motivarea acestui refuz.

În același context, președintele a spus că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general. ”Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis o dată documentele de revocare. Nu-l voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale, iar așa zisa evaluare prezentată de domnul ministru nu satisface rigorile legii” a declarat Iohannis.

În ultima zi a anului trecut, PSD i-a cerut șefului statului, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook al partidului, să deblocheze situaţia de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, afirmând că această situaţie afectează profund imaginea României la nivel european.

„România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie nefericită de blocaj la două ministere importante. Îi cerem Preşedintelui să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze această situaţie care afectează profund imaginea României la nivel european”, este mesajul postat pe pagina de Facebook.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate