Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Declarații Klaus Iohannis: ”Voi candida pentru un nou mandat”. Propunerile pentru ministere vor fi refuzate

Publicat

klaus

Klaus Iohannis a făcut vineri primele declarații, după ce a semnat, cu o zi în urmă, decretele de revocare din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și ministrului Lucian Șova. Acesta a început prin a anunța că va candida la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.”Voi intra în competiție pentru un nou mandat. Reiterez ce am mai spus” a declarat Iohannis. De asemenea, a spus că va refuza propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele două ministere, de la Transporturi și Dezvoltare Regională.

”2019 este un an cu multe provocări, începe cu președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face față bine” a început acesta. Ulterior, președintele a anunțat că va mai candida pentru un nou mandat, susținut de PNL.

”Nu mă tem de nici un contracandidat. Alegerile sunt alegeri. Cine dorește să obțină un mandat, trebuie să prezinte. Eu ma voi prezenta și sunt optimist” a adăugat președintele.

Propunerile pentru ministere

Klaus Iohannis a spus că va refuza propunerile înaintate de prim-ministrul Dăncilă legate de cele două ministere fără miniștri, pe motive de ”legalitate și oportunitate”. Acesta a adăugat că juriștii de la Cotroceni lucrează la motivarea acestui refuz.

În același context, președintele a spus că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general. ”Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis o dată documentele de revocare. Nu-l voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale, iar așa zisa evaluare prezentată de domnul ministru nu satisface rigorile legii” a declarat Iohannis.

În ultima zi a anului trecut, PSD i-a cerut șefului statului, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook al partidului, să deblocheze situaţia de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, afirmând că această situaţie afectează profund imaginea României la nivel european.

„România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie nefericită de blocaj la două ministere importante. Îi cerem Preşedintelui să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze această situaţie care afectează profund imaginea României la nivel european”, este mesajul postat pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax