Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Declarațiile ministrului Culturii, George Ivașcu, la Alba Iulia, despre Monumentul Unirii

Publicat

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu a fost din nou prezent la Alba Iulia, pentru a vedea stadiul lucrărilor la Monumentul Unirii. Întrebat despre cum i se pare că arată acest monument, care este finalizat în proporție de 90%, ministrul a evitat să își spună un punct de vedere personal despre aspectul acestuia, ci s-a axat mai mult pe simbolistica lui. 

„Cum arată Monumentul? Din punctul meu de vedere, el face această translație, așa cum am văzut eu, către Catedrală, prin cele patru cruci care sunt acolo, deci practic ne trimite dintr-o zonă a contemporanului, că ştim că după aceea sunt blocuri, e normal, este un oraș viu și atunci orașul ăsta viu prin această Axă a Unirii nu face altceva decât să adune un monument care este un omagiu adus celor care au căzut, către Catedrală, pe acest traseu, către inima Cetății”, a spus George Ivaşcu.

În ceea ce priveşte opiniile legate de asemănarea formei Monumentului cu un „F” de la Facebook, ministrul a spus, în spirit de glumă, că Mihai Buculei poate să îi ceară drepturi de autor lui Mark Zuckerberg (co-fondator şi preşedinte Facebook), deoarece în 1994, când a sculptorul a câștigat concursul, platforma de socializare nu exista.

VEZI:  VIDEO: „Monumentul Facebook” de la Alba Iulia, ”făcut praf” în 5 minute la Digi24, de Cristian Tudor Popescu

„Dacă privim în integralitate, pentru că un monument nu se privește doar pe o singură componentă, o să vedeți că de fapt sunt patru cruci care se unesc sub o boltă. Sigur, noi putem comenta orice, comentarii vor exista întotdeauna, pentru că gusturile diferă, dar important este că, din punctul meu de vedere, simbolistica pentru care s-a câștigat acest proiect au fost aceste cruci, ca un omagiu adus celor care au făcut Marea Unire. Ca să terminăm în glumă, s-ar putea ca domnul Buculei că poată să vorbească cu domnul Zuckerberg și poate reușește să ia niște drepturi de autor de la Facebook, pentru că în 1994 nu exista Facebook”, a declarat George Ivașcu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax