Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deficitul de personal la MAI este de 17.500 de funcţii. Vor fi scoase la concurs aproape 3000 de posturi

Publicat

parada

Concursurile de angajare la Ministerul Afacerilor Interne ce vor fi organizate în următoarea perioadă vizează ocuparea a 5.416 de posturi. Deficitul de personal este de aproximativ 17.500 de funcții. De la începutul anului, peste 8000 de angajaţi au ieşit la pensie.

Cele mai multe dintre aceste funcții, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române.

Vezi şi Noi angajări la Ministerul Afacerilor Interne. Vor fi scoase la concurs alte 5000 de posturi, majoritatea la Poliţia Română

Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI, potrivit ministerului.

Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/ subofițerilor.

Vezi și ANGAJĂRI în MAI. Peste 8500 de posturi la Inspectoratele pentru Situații de Urgență

De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI.

Din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări și cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs.

Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI – promoția 2016.

În ultimele luni, ritmul ieșirilor la pensie din sistem s-a menținut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajați/ lună. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax